Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

De wond werd een obsessie

De wond werd een obsessie

Haar verhaal is het verhaal van een gezond kind dat uit de nasleep van een kinderziekte (ze kreeg op haar achtste jaar de bof) een hoge dwars­laesie overhield en voor de rest van haar leven gehandicapt is.
Daniëlle komt uit een hecht gezin. Vader was huisarts en hield praktijk in het prachtige pand dat Daniëlle nu nog steeds met haar moeder bewoont.
Na een periode van revalidatiecentra moet er een keuze gemaakt worden voor de toekomst. Daniëlle kiest er voor om weer thuis te gaan wonen. Het huis wordt aangepast en Daniëlle doet er alles aan een zo normaal mogelijk leven te leiden. En dat lukt heel goed.

Bestandsnaam: De wond werd.pdf
Categorie: Omslagverhaal
Bestandsgrootte: 2.22 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 2872 Hits
Aanmaakdatum: 07-05-2020
Datum laatste update: 07-05-2020
Uitgave: ntvw nr. 1 - 2007 pag. 6-8
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Ik kom niks halen, ik kom iets brengen
Ik kom niks halen, ik kom iets brengen

Suzan coördineert in het Sint Lucas Andreasziekenhuis de wond· en decubituszorg. 'We hebben op iedere afdeling een 'aandachtsvelder'. Dat is een gediplomeerde verpleegkundige met het aandachtsgebied decubitus en wond.

Er valt nog veel winst te behalen binnen de wondzorg vooral in de thuissituatie
Er valt nog veel winst te behalen binnen de wondzorg vooral in de thuissituatie

Het spreekuur van het eerste Nederlandse wondcentrum in het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp zit bomvol. Een beter bewijs dat het centrum in een echte behoefte voorziet is niet denkbaar. In dit derde en laatste artikel over het wondcentrum komt nurse practioner Louk van Doorn uitgebreid aan het woord.

Time model
Time model

Het TIME-model is bedoeld om een gezond wondbed te maken, zonder dood weefsel en ziekteverwekkende bacteriën, met weinig wondvocht en een goede doorbloeding.

Acceptatie evidence-based handelen rukt gelukkig steeds meer op
Acceptatie evidence-based handelen rukt gelukkig steeds meer op

Waarom doen we eigenlijk de dingen zoals we ze doen? Alleen maar omdat we ze zo altijd gedaan. hebben? Of handelen we op basis van een gedegen onderzoek naar zin en onzin van onze activiteiten?
Bij de behandeling van wonden wordt er tot nu toe veel experience-bosed gewerkt. De ervaring heeft uitgewezen dat bepaalde producten goed werken.

Eerste Nederlandse Wondcentrum in Leiderdorp geopend
Eerste Nederlandse Wondcentrum in Leiderdorp geopend

Het Rijnland ziekenhuis heeft de primeur voor ons land. Het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp is een feit en naar verwachting zullen er zeker nog meer van dergelijke centra gaan volgen. Het is immers bij deskundigen binnen en buiten de zorg duidelijk dat een verbeterde organisatie rondom de wondzorg leidt tot meer kwaliteit en tot meer efficiency.

Het blijft lastig om  nieuwe richtlijnen te implementeren
Het blijft lastig om nieuwe richtlijnen te implementeren

Het is binnen de zorg sowieso bijzonder moeilijk om bestaande praktijken te veranderen. Het is bijvoorbeeld enorm lastig om nieuwe richtlijnen te implementeren. Volgens mij is het heel belangrijk dat we energie en tijd gaan stoppen in onderzoek om dat veel beter te laten verlopen. Dat kan door bijvoorbeeld met best practices te gaan werken.