Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Wondinfectie en strategiën voor behandeling - Deel 1

Wondinfectie en strategiën voor behandeling - Deel 1

De wond en de wondomgeving vertoont dan vaak tekenen van infectie. De aanwezigheid van bacteriën hoeft niet per definitie de wondgenezing in de weg te staan, dit is ook afhankelijk van het aantal en de pathogeneticiteit. Verder is wondgenezing afhankelijk van de afweerskracht van de patiënt en zijn of haar algemene conditie.
Andere aspecten die van invloed zijn op de wondgenezing zijn aanwezigheid van necrose, cellulaire disfunctie en een biologische onbalans van cellen in het wond bed. Systemische anti microbiële middelen worden gebruikt wanneer de patiënt klinische tekenen heeft van een infectie zoals cellulitis, algemene malaise, etc. Lokale antimicrobiële middelen worden gebruikt waar locale tekenen van infectie zijn te zien. Deze middelen worden soms ook profylactisch gebruikt, bijvoorbeeld in brandwonden en bij voorbereiding van het wond bed voor transplanteren, zodat het huidtransplantaat beter aanslaat.
Soms wordt een combinatie van de twee gebruikt, zoals bijvoorbeeld bij diabetische ulcera.

Bestandsnaam: Wondinfectie.pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 2.62 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 886 Hits
Aanmaakdatum: 07-05-2020
Datum laatste update: 07-05-2020
Uitgave: ntvw nr. 1 - 2007 pag. 26-29
Auteur: A. Andriessen, A, G. Kammelander
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Komt er een vloedgolf op ons af?
Komt er een vloedgolf op ons af?

Niet lang geleden heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) het rapport 'Ouderen in instellingen, Landelijk overzicht van de leefsituatie van oudere tehuisbewoners' gepresenteerd. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat grote meerderheid van bewoners tevreden was over hun leefsituatie.

Behandelen met steriel maden
Behandelen met steriel maden

Het ontstaan van antibioticaresistente bacteriën, zoals MRSA (Metilcilline­resistente Staphylococcus au reus) en het falen van andere wondbehandelings­methoden, heeft in de laatste jaren tot een ware revival van de behandeling met maden geleid.5 In de laatste tien jaar alleen al zijn er meer dan honderd artikelen over steriele maden behandeling gepubliceerd.

Erkenning van het beroep is goed voor de patiënt
Erkenning van het beroep is goed voor de patiënt

Toen Jolanda in de jaren '80 de in service opleiding verpleegkunde afrondde, had zij er nog geen vermoeden van dat ze uiteindelijk in de wondzorg haar bestemming zou vinden. Pas rond 1997 kwam ze op het idee te solliciteren op de functie van wondverpleegkundige. 'Er kwam een leuke functie vrij. Wat me er in aantrok, was het zelfstandige werken.

Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...
Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...

Bekende Nederlanders zeggen het wel eens tegen elkaar: alle publiciteit is goed als je naam maar goed wordt gespeld. De afgelopen maand kwam de wondzorg in ons land stevig in het nieuws. Publiciteit genoeg, maar schiet de wondzorg er ook echt iets mee op?
Even de feiten op een rijtje.

De handen uit de mouwen
De handen uit de mouwen

European Academy of Wound Technology (EAWl)
ELANCOURT TRAINING & EDUCATION

Even buiten Parijs, nabij het paleis en de tuinen van Versailles, ligt het vroegere Auto-Suture hoofdkwartier. Een prachtig stukje architectuur dat een uiterst modern medisch trainings­centrum herbergt. Inmiddels is het complex eigendom van Tyco Healthcare, dat naast Autosuture onder meer eigenaar is van Kendall, Sherwood, Mallinckrodt, Valleylab en Nellcor.

De microbiologie heeft de wondbehandeling veel te bieden
De microbiologie heeft de wondbehandeling veel te bieden

De wereld van de wondverzorging is volop in beweging. Nieuw ontwikkelingen in de organisatie rondom de wondverzorging vragen om de aandacht. Maar ook inhoudelijk is de wondbehandeling van 25 jaar geleden niet meer te vergelijken met de ideeën, methoden en producten die tegenwoordig worden gebruikt.  van nieuw technieken en methoden.