Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

De wond werd een obsessie

De wond werd een obsessie

Haar verhaal is het verhaal van een gezond kind dat uit de nasleep van een kinderziekte (ze kreeg op haar achtste jaar de bof) een hoge dwars­laesie overhield en voor de rest van haar leven gehandicapt is.
Daniëlle komt uit een hecht gezin. Vader was huisarts en hield praktijk in het prachtige pand dat Daniëlle nu nog steeds met haar moeder bewoont.
Na een periode van revalidatiecentra moet er een keuze gemaakt worden voor de toekomst. Daniëlle kiest er voor om weer thuis te gaan wonen. Het huis wordt aangepast en Daniëlle doet er alles aan een zo normaal mogelijk leven te leiden. En dat lukt heel goed.

Bestandsnaam: De wond werd.pdf
Categorie: Omslagverhaal
Bestandsgrootte: 2.22 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1181 Hits
Aanmaakdatum: 07-05-2020
Datum laatste update: 07-05-2020
Uitgave: ntvw nr. 1 - 2007 pag. 6-8
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

En zo heb je er twee
En zo heb je er twee

Even afstand nemen voordat je een oordeel uitspreekt. Eerst tot tien tellen, rustig nadenken en dan pas wat zeggen. Zo krijgen we dat in onze opvoeding mee en zo voeden wij onze kinderen ook weer op. Nederlanders reageren in het algemeen niet zo primair. Relativeren is in ons land welhaast tot een kunst verheven.

Samenvatting Position Document EWMA 2007
Samenvatting Position Document EWMA 2007

Management Association, die onlangs in Glasgow heeft plaatsgevonden, is zoals  te doen gebruikelijk ook dit jaar weer een Position Document aangeboden en besproken. In dit Position Document wordt door een aantal toonaangevende experts in wondzorg een standpunt ingenomen over een gezamenlijk vastgesteld thema. Naar dit thema doet de groep vervolgens onderzoek en daarna worden in goed overleg de bevindingen
en conclusies vastgelegd.

Je moet elkaar gezien hebben
Je moet elkaar gezien hebben

Wat is het toch een verademing om te horen dat er iets vanzelf goed gaat. Je zou het bijna vergeten, maar et kan. Het is niet altijd keihard knokken om iets gedaan te krijgen. Soms begrijpen mensen elkaar bijna vanzelf en weten organisaties goed op elkaar aan te sluiten.

Werking van diverse wondspoeloplossingen op biofilms
Werking van diverse wondspoeloplossingen op biofilms

Alleen bij een schone wond is secundaire genezing mogelijk. Deze zienswijze wordt bij de moderne aanpak van wond behandeling algemeen erkend en vormt een axioma als het gaat om chirurgische wondgenezing.

Wondcentrum in België is bittere noodzaak
Wondcentrum in België is bittere noodzaak

Frans Meuleneire is als wondverpleeg­kundige al meer dan 15 jaar bezig met wondzorg. Patiënten, huisartsen en verpleegkundigen weten hem steeds meer te vinden voor advies over wondzorg. Daardoor is het inmiddels een volledige baan geworden die hij met heel veel bezieling invult.