Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

En het is goed om te zien dat bonden zich niet alleen richten op de individuele belangen van hun leden, maar dat er steeds nadrukkelijker wordt gekeken naar beroepsvoorwaarden en beroepsinhoud.
Wie zwijgt, wordt niet gehoord. Wetenschapper Lisette Schoonhoven heeft dat begrepen. Zij geeft in een artikel daarom aan dat er meer geld moet worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek in de zorg. En zij zegt er nog iets buitengewoon interessants bij. Er zal veel meer geld en energie moeten worden gestopt in het op de werkvloer beschikbaar maken van de wel aanwezige wetenschappelijk kennis. iedereen die in de hardnekkige dagelijkse praktijk te maken heeft gehad met de vaak moeizame implementatie van nieuwe richtlijnen zal haar gelijk geven!

Bestandsnaam: nr. 3 - 200705052020_0014.pdf
Categorie: Hoofdredactioneel
Bestandsgrootte: 612.79 KB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 847 Hits
Aanmaakdatum: 10-05-2020
Datum laatste update: 10-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 3 - 2007 pag. 5
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Streptokokken infecties van de huid en weke delen
Streptokokken infecties van de huid en weke delen

Cellulitis is een acuut uitbreidende bacteriële infectie van de dermis en de subcutane weefsels. Het woord
"cellulitis" betekent "ontsteking van de cellen". De huid is de eerste barrière tegen indringende micro­organismen, waarbij een infectie kan plaatsvinden als deze barrière is beschadigd.

Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding
Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding

Midden in de prachtige oostelijke mijnstreek in Zuid­-Limburg ligt Brunssum. De mijnen zijn natuurlijk al lange tijd gesloten, maar de relatief sterke vergrijzing in deze streek is nog steeds een merkbaar gevolg van deze niet meer bestaande industrie.

Drie patiënten met Ecthyma Contagiosum/Orf
Drie patiënten met Ecthyma Contagiosum/Orf

Eetyma contagiosum of orf is een zelflimiterende zoönose, die wordt gekenmerkt door wratachtige laesies aan de huid en slijmvliezen van schapen en geiten (FIGUUR 1). De aandoening die wereldwijd voorkomt1 wordt veroorzaakt door een parapoxvirus2 en is besmettelijk voor mensen.

Over kennisdeling, netwerken en een welverdiende vakantie
Over kennisdeling, netwerken en een welverdiende vakantie

De periode vlak voor de welverdiende vakantie is van oudsher altijd de tijd van congressen, seminars, beurzen en jaarvergaderingen met vakbroeders en -zusters. leder jaar worden ook in wondverzorgingsland, nationaal en internationaal, talloze bijeenkomsten georganiseerd.

Eerste Nederlandse Wondcentrum in Leiderdorp geopend
Eerste Nederlandse Wondcentrum in Leiderdorp geopend

Het Rijnland ziekenhuis heeft de primeur voor ons land. Het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp is een feit en naar verwachting zullen er zeker nog meer van dergelijke centra gaan volgen. Het is immers bij deskundigen binnen en buiten de zorg duidelijk dat een verbeterde organisatie rondom de wondzorg leidt tot meer kwaliteit en tot meer efficiency.

Op zoek naar de grenzen
Op zoek naar de grenzen

Verzekeraar Menzis heeft de ambitie om de komende jaren zo'n
50 gezondheidscentra in ons land te neer te zetten. In 2012 moeten ze er staan: centra waarbinnen huisartsen, thuiszorg, fysiotherapeuten, apothekers en zelfs psychologen intensief met elkaar samenwerken.
De doelstellingen zijn simpel. De versnippering in de zorg tegengaan en de afstemming tussen de zorgverleners verbeteren.