Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Necrotiserende fasciitis van het been na een enkelvoudige bekkenfractuur

Necrotiserende fasciitis van het been na een enkelvoudige bekkenfractuur

De patiënt die in ons ziekenhuis werd gepresenteerd had een enkelvoudige bekkenfractuur. Deze fractuur veroorzaaktte een perforatie van de dunne darm, met als gevolg een necrotiserende fasciitis van het linker bovenbeen. Uit de dunne darm werd een stukje weggenomen en de necrotiserende fasciitis werd behandeld met herhaaldelijk chirurgisch debridement, met een breed-spectrum antibioticum, debridement met maden­therapie (MDD en plaatselijk negatieve druk (TNP). Uiteindelijk sloot de wond en werd de patiënt weer mobiel. Een casus wordt beschreven met een over­zicht van de geraadpleegde literatuur.

Bestandsnaam: Necrotiserende.pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 2.63 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 902 Hits
Aanmaakdatum: 29-04-2020
Datum laatste update: 29-04-2020
Uitgave: NTVW nr. 6/7 - pag. 22-25
Auteur: Door: A.L. Rozenboom, P. Steenvoorde, H.H. Hartgrink, G.N. Jukema
Literatuur: Rozenboom, A.L., Steenvoorde, P, Hartgrink, H.H., Jukema, G.N., Necrotiserende fasciitisvan het been na een enkelvoudige bekkenfractuur; NTVW 2006;6/7;22-25
Auteur email: ino@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Microbieel cellulose wondverband zorgt voor vochtregulatie
Microbieel cellulose wondverband zorgt voor vochtregulatie

De zorg geldt gelukkig niet als een conservatieve wereld.
Omdat de resultaten binnen de zorg vaak goed meetbaar zijn, is de drang tot verandering -lees verbetering- groot.
Een nieuwe methode, een meer effectieve procedure, een nieuwe toepassing en nieuwe producten leiden tot zichtbare winst voor patiënten/cliënten.

Inhoud en verpakking
Inhoud en verpakking

Het gaat niet om de inhoud, maar het gaat om de verpakking. In de politiek weten ze er alles van. Kiezers komen niet tot een keus nadat ze eerst partijprogramma's van vele pagina's hebben doorgeworsteld. Nee, kiezers kiezen mensen. Kiezers gaan voor Wouter, Mark, Jan Peter, Femke of hoe ze verder ook mogen heten. Een overmijdelijke en zorgelijke ontwikkeling? Onvermijdelijk, daar lijkt het wel op.

Het is een kwestie van een lange adem
Het is een kwestie van een lange adem

Marco Warbout is een man die stuitert van de energie. Alles vindt hij leuk, alles wil hij doen. En bij voorkeur alles tegelijk. Bij zulke mensen is het vaak zo, dat ze geen keuzes kunnen maken en dus alles half doen. Zo niet Marco Warbout. Hij heeft zijn speerpunt en hij gaat er met 150% voor: het realiseren van goede wondzorg in de psychiatrie.

Wondregistratie als basis voor behandeling
Wondregistratie als basis voor behandeling

De opgave bestond uit een 'voorbeeld wond' die moest worden beoordeeld op oppervlakte, maximale lengte en breedte van de wond met daarbij het percentage necrose, fibrine en granu­latie. De tijd die de deelnemers voor deze observatie en registratie nodig hadden werd geregistreerd. Gemiddeld bleek dit ongeveer 2 minuten te zijn.

Zilverapplicatie in wondbehandeling producten wel of niet toepassen?
Zilverapplicatie in wondbehandeling producten wel of niet toepassen?

Patiënten met chronische wonden hebben vaker en agressiever geïnfecteerde wonden dan patiënten met acute wonden. Kenmerken als roodheid van de omgeving (cellulitis), zwelling, pijn en stank treden bij deze soort wonden dan ook vaak op.

Kiezen anders kiezen andere voor je
Kiezen anders kiezen andere voor je

Jacques Oskam, chirurg en medeoprichter van het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp, wist het in de vorige editie van het NTVW heel treffend te formuleren. 'De wondzorg heeft recht op betrokken professionals en een goede organisatie'. Dat geldt niet alleen voor de wondzorg natuurlijk, maar ook de patiënten mogen dat verwachten.
Of zit het 'm nu juist in die 2 simpele woordjes 'met elkaar .. .'