Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Is modern verband klinisch en prijstechnisch gezien een alternatief voor gaasverband

Is modern verband klinisch en prijstechnisch gezien een alternatief voor gaasverband

Dit komt enerzijds door het feit dat het moeilijk is om grote Randomised Controlled Trials uit te voeren (RCT): patiënten met wonden vormen geen homogene groep en vertonen vaak complexe onderliggende ziektebeelden.
Verder is het de vraag of het ethisch verantwoord is proeven te doen met bijvoorbeeld gaasverband nu we weten dat dit niet optimaal werkt bij wondheling.7·10 In dit artikel worden bestaande gegevens op een rij gezet en wordt gaasverband en diverse categorieën modern verband in de klinische praktijk met elkaar vergeleken, om te zien welke voordelen deze klinisch opleveren en in hoeverre deze prijs­technisch interessant zijn.

Bestandsnaam: Is modern verband....pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 3.18 MB
Bestandstype: application/octet-stream
Hits: 1223 Hits
Aanmaakdatum: 13-04-2020
Datum laatste update: 13-04-2020
Uitgave: NTVW nr. 3 - 20-25
Auteur: A.M. Jones, L. San Miguel
Literatuur: Jones, A.M.,Snam Miguel, L., Is modern verabnd klinisch en prijstechnisch gezien een alternatief voor gassverband, NTVW 2006;3;20-25
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Tijdige keuze voor het juiste product blijkt essentieel
Tijdige keuze voor het juiste product blijkt essentieel

De 78 jarige mevrouw Noordergraaf uit Woerdense Verlaat heeft al jaren last van ulcera bij de enkels. Slechte doorbloeding en een dito vochtcirculatie zorgen voortdurend voor problemen. En u weet hoe dat vaak gaat bij ulcera: het ene moment lijkt het er op dat ze dichtgaan en het volgende moment zijn patiënt en zorgverlener weer terug bij af en zijn ze weer helemaal open.

Opleiding wond en decubitusconsulent legt basis voor gestructureerde wondverzorging
Opleiding wond en decubitusconsulent legt basis voor gestructureerde wondverzorging

pleidingen komen niet van vandaag op morgen tot stand. Daar gaan vaak langdurige geboorteprocessen aan vooraf, in het geval van de opleiding tot wond- en decubitus­consulent is er sprake van een draagtijd van om en nabij de dertig jaar. PROF.DR.HOVIUS: '

Wondcentra kunnen ook prima buiten het ziekenhuis worden opgezet
Wondcentra kunnen ook prima buiten het ziekenhuis worden opgezet

Vanaf 1 oktober draait  het eerste Nederlandse wondcentrum in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp op volle toeren. In de vorige editie van het NTVW werd uitgebeid stilgestaan bij de opening van dit centrum.

Kikken als je een wond dicht krijgt
Kikken als je een wond dicht krijgt

?al tegenover het sprookjesbos van De Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel is Dermagenics Europe gevestigd. Dit bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor het op de markt brengen van de producten van het Amerikaanse bedrijf Greystone Medical. Deze onderneming richt sinds 1996 op wondverzorgingsproducten die gebaseerd zijn op de PHl-5 technologie. De Poly Hydrated lonogens (PHl-5) formulering bestaat uit o.a. metaalionen en citroenzuur.

Meer kijk en luistergeld in de zorg graag
Meer kijk en luistergeld in de zorg graag

Ruim 1700 doden per jaar in de Nederlandse ziekenhuizen door medische fouten. De koppen in de kranten schreeuwden het uit. Sensatiejournalistiek? Nee, want het nieuws kwam uit onverdachte bron, namelijk een onder­zoeksrapport van onder meer de Orde van Medisch Specialisten en het Nederlands Instituut voor Onderzoek in de Gezondheidszorg (NIVEL) dat officieel aan minister Ab Klink van Volksgezondheid is aangeboden. Nog een paar cijfers.

Eerste Nederlandse Wondcentrum in Leiderdorp geopend
Eerste Nederlandse Wondcentrum in Leiderdorp geopend

Het Rijnland ziekenhuis heeft de primeur voor ons land. Het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp is een feit en naar verwachting zullen er zeker nog meer van dergelijke centra gaan volgen. Het is immers bij deskundigen binnen en buiten de zorg duidelijk dat een verbeterde organisatie rondom de wondzorg leidt tot meer kwaliteit en tot meer efficiency.