Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

'De controle en de continuïteit daarvan, dat is essentieel. Een arts of praktijkondersteuner die de voet ziet en zegt "als het over twee weken niet over is dan wil ik je weer zien", iemand die er bovenop zit.
Zo'n controle zou dit kunnen voor­komen, maar het is eenvoudig aan onze aandacht ontsnapt.' Anne Marie vult hem aan: 'het begon met een blaar en het leek goed te gaan. Uiteindelijk kon ik niet meer staan en deed mijn voet veel pijn. We wilde het nog aan­zien tot na het weekend, dan zou mijn eigen huisarts weer aanwezig zijn. Maar op zaterdag avond wisten we, dit houden we niet vol, we moeten naar het ziekenhuis. De assistent chirurgie die mij zag wist direct dat het goed fout was. Ze zei 'ik weet niet wat de vaat­chirurg morgen precies gaat doen maar één ding is zeker, u gaat vanavond niet naar huis.' Dat was helder, daar kon ik het mee doen.'

Bestandsnaam: Een gewaarschuwd mens.pdf
Categorie: Causuïstiek
Bestandsgrootte: 2.08 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1263 Hits
Aanmaakdatum: 15-05-2020
Datum laatste update: 15-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 6/7 pag.6-8
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Wondbehandeling op basis van inzicht en samenwerking
Wondbehandeling op basis van inzicht en samenwerking

Het technische aspect van de behande­ling met een wonddrainagepomp is gecompliceerd. Dat het vakwerk is, heeft mevrouw Ouwehand inmiddels ook heel goed begrepen. 'Van wond­verzorging als een specialisme had ik nog nooit gehoord, maar hoe belangrijk het is weet ik nu als geen ander.

Wondzorg is op de goede weg, maar er moet nog veel meer gebeuren
Wondzorg is op de goede weg, maar er moet nog veel meer gebeuren

Wondzorg is een zeer groot probleem en het kost de maat­schappij ieder jaar handenvol geld. Volgens betrouwbaar onderzoek in de Scandinavische landen gaat zo'n 3°/o van het totale budget voor de zorg op aan de verzorging van wonden. Omgerekend naar Nederland zou het in ons land gaan om een bedrag van circa 1,5 miljard Euro.

Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding
Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding

Midden in de prachtige oostelijke mijnstreek in Zuid­-Limburg ligt Brunssum. De mijnen zijn natuurlijk al lange tijd gesloten, maar de relatief sterke vergrijzing in deze streek is nog steeds een merkbaar gevolg van deze niet meer bestaande industrie.

Analyse van het genezingsprofiel van beenulcera
Analyse van het genezingsprofiel van beenulcera

Een mogelijke hulpmiddel bij de voorspelling van de genezingstijd

➔ Don: het testen van de beide volgende hypothesen:
Voor elk beenulcer zijn de vooruitzichten op genezing in de beginfase bepalend voor het resultaat op lange termijn;

Meer kijk en luistergeld in de zorg graag
Meer kijk en luistergeld in de zorg graag

Ruim 1700 doden per jaar in de Nederlandse ziekenhuizen door medische fouten. De koppen in de kranten schreeuwden het uit. Sensatiejournalistiek? Nee, want het nieuws kwam uit onverdachte bron, namelijk een onder­zoeksrapport van onder meer de Orde van Medisch Specialisten en het Nederlands Instituut voor Onderzoek in de Gezondheidszorg (NIVEL) dat officieel aan minister Ab Klink van Volksgezondheid is aangeboden. Nog een paar cijfers.

Medisch denken hoort bij wondzorg
Medisch denken hoort bij wondzorg

Kenmerkend voor de behandelaars van het Wond centrum is de visie op wond­zorg. Wondzorg is niet iets wat een verpleegkundige er even bij doet, ook geen hobbyisme, het is een medisch specialisme. JACQUES ÜSKAM: 'De taal die wij moeten spreken is een medische taal. Wij zijn van mening dat wat wij in ons wondcentrum doen met wonden medisch is. Wondzorg is niet alleen maar werken met Kaltostat, hydrofibers ofVAC, het is echt heel ingewikkelde geneeskunde. Het gaat vaak mis als er niet medisch gedacht wordt.