Zoeken publicatie

Helpt samenwerken?

Helpt samenwerken?

De concrete invulling van samen zal overigens wel wat lastiger worden, vrees ik. De eerste barstjes in het zo goed samenwerkende kabinet werden immers direct zichtbaar, zodra er over de (verdeling van) geld werd gesproken. Het lijkt de echte mensenwereld wel...
Maar toch: samenwerken loont. Of toch niet? In de kolommen van het NlVW is er vanaf het prille begin veel geschreven over nut en noodzaak van multidisciplinair werken. Binnen de wondzorg wordt samenwerken tussen verschillende specialismen en specialisten gezien als een onmisbare voorwaarde om wondzorg naar een hoger niveau te tillen. Niet actief zijn vanuit de veilige eigen ivoren toren, maar met andere deskundigen op zoek gaan naar de beste oplossingen voor de patiënt.
Daar valt niet veel tegen in brengen, iedereen begrijpt dat het zo beter werkt.

File Name: nr. 6-7 - 200705052020.pdf
Category: Hoofdredactioneel
File Size: 644.8 KB
File Type: application/pdf
Hits: 108 Hits
Created Date: 15-05-2020
Last Updated Date: 15-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 6/7 pag. 5
Auteur email: Jos Nonnekes
Copyright: Studio Saffier

Related documents

Martktwerking in de zorg moet gebeuren op basis van kwaliteit
Martktwerking in de zorg moet gebeuren op basis van kwaliteit

Persoonlijke aandacht, korte wacht- en toegangstijden zijn binnen de filosofie van het behandelcentrum belangrijke meetpunten voor de kwaliteit.
Menno Gaastra: 'Natuurlijk gaat het om de kwaliteit van de behandeling zelf. Onderzoeken laten zien dat we daar goed op scoren.

Goede status wondverpleegkundige is nodig om iets te kunnen betekenen voor de patiënt
Goede status wondverpleegkundige is nodig om iets te kunnen betekenen voor de patiënt

Nergens in Europa is de scheiding tussen opleidingen op universitair en op Hbo-niveau zo sterk als in Nederland.
Dat zijn twee verschillende werelden in ons land en ondanks het feit dat de grenzen langzaam wel meer vervagen, is er bij beide soorten opleidingen sprake van een duidelijk cultuurverschil.

De huidtherapeut bied uitkomst
De huidtherapeut bied uitkomst

Manuele lymfdrainage blijkt lang niet altijd bekend te zijn bij behandelaars. De behandeling wordt gegeven door huidtherapeuten. De opleiding tot huidtherapeut zoals die aan de Hoge School van Utrecht wordt gegeven, duurt 4 jaar. Gedurende de hele opleiding vormt de dagelijkse praktijk een belangrijk aandeel, waarbij oedeemtherapie en wond zorg twee belangrijke thema's zijn.

Systeem van Vergoedingen brengt zorg in de problemen
Systeem van Vergoedingen brengt zorg in de problemen

Prof. Esther Middelkoop (VU  Medisch Centrum Amsterdam)

Meer zelfbewustzijn past bij steeds belangrijker wordende wondverpleegkundigen
Meer zelfbewustzijn past bij steeds belangrijker wordende wondverpleegkundigen

Bestuurslid en wondverpleegkundige Trees Bots van de NOVW zette als eerste spreker direct de toon.
'De positionering van de wondverpleeg­kundige is niet helder. Bevoegdheden, verantwoordelijkheden en de positie van de wondverpleegkundige in de organisatie zijn zo ongeveer per situatie verschillend.

Wanneer gaan we echt voor zorg zorgen!
Wanneer gaan we echt voor zorg zorgen!

Nederlanders doen een te groot beroep op de gezondheidszorg, terwijl te weinig Nederlanders in de zorg willen werken. Dat is kort samengevat de conclusie van het rapport Arbeidsmarkt en zorgvraag dat de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg onlangs heeft gepresenteerd. De raad, een belangrijk adviesorgaan van de overheid, heeft becijferd dat 700 duizend extra mensen in de zorg nodig zijn om het toekomstige personeelstekort te ondervangen. Momenteel werken er ongeveer 1 miljoen mensen in de zorg.