Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Wondinfectie en chronische osteomeylitis

Wondinfectie en chronische osteomeylitis

Als Pascalle na het verwijderen van de hechtingen zelf het innitiatief neemt en terug komt op de wondpoli,wordt de infectie herkend en behandeld. Ze krijgt antibiotica om de infectie te bestrijden en de plaat zo lang mogelijk te kunnen laten zitten, want de breuk is nog niet genezen. Pascalle is overdonderd en kan niet naar de wond kijken. Door het ongeluk moet ze de laatste maand van het schooljaar missen en ook de
"'selectiewedstrijden voor het nieuwe voetbalteam kan ze niet meespelen. PASCALLE: 'De wond werd groter, ik vond het eng want ik kon er zelf niets mee'. Eind augustus is de breuk goed genezen en kan de plaat er uit.

Bestandsnaam: Wondinfectie.pdf
Categorie: Patiëntenverhaal
Bestandsgrootte: 2.22 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 951 Hits
Aanmaakdatum: 10-05-2020
Datum laatste update: 10-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 5 - 6-8
Auteur: Marie Anne Lassing
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Kunst of Kunstje?
Kunst of Kunstje?

'De wondzorg is nog erg de kunst van de dokter, van de verpleegkundige'. Dat zijn de woorden van professor Jos Schots in een lezenswaardig artikel in deze editie van het NTVW. Hij vindt de wondzorg nog te veel een vorm van kunst en nog te weinig een uitingsvorm van kennis. Het is in zijn ogen dan ook juist belangrijk om kennis en kunde met kunst te combineren. Mooi gesproken van de professor. En nog waar ook. Want zonder kennis en kunde is kunst eigenlijk ook niet meer dan een kunstje. En met kunstjes komt de wondzorg uiteindelijk niet verder.

Dat is de kracht van het wondteam
Dat is de kracht van het wondteam

'Ik heb na de A-opleiding vijftien jaar in de thuiskraamzorg en wijkverpleging gewerkt. Uiteindelijk was ik project­leider voor een tweedekansopleiding voor herintredende vrouwen die kraamverzorgende konden worden. Dat vond ik ontzettend leuk.

Clean & Close, is het zo simpel...?
Clean & Close, is het zo simpel...?

Gastheer Ron Legerstee, marketing manager woundmanagement van Johnson & Johnson, startte deze Masterclass met een presentatie over de microbiologische facetten van het menselijk lichaam die te maken hebben met de wondzorg. Hoe werken cellen, wat is hun gelijkenis in oor­sprong met een bacteriële kern, hoe nemen cellen stoffen en vocht op en hoe geven ze deze weer af en hoe zijn cellen te beïnvloeden om complicaties effectief te kunnen behandelen?

Eigen ervaring is ook evidence
Eigen ervaring is ook evidence

In de vorige editie van het NTVW werd stilgestaan bij de promotie van verpleeg­kundig onderzoeker Hester Vermeulen op een studie over evidence based verbeteringen in de postoperatieve zorg. Zij concludeerde dat artsen en verpleegkundigen veel kritischer moeten kijken naar hun eigen handelen.

Kiezen anders kiezen andere voor je
Kiezen anders kiezen andere voor je

Jacques Oskam, chirurg en medeoprichter van het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp, wist het in de vorige editie van het NTVW heel treffend te formuleren. 'De wondzorg heeft recht op betrokken professionals en een goede organisatie'. Dat geldt niet alleen voor de wondzorg natuurlijk, maar ook de patiënten mogen dat verwachten.
Of zit het 'm nu juist in die 2 simpele woordjes 'met elkaar .. .'

Position Document EWMA 2006
Position Document EWMA 2006

Elk jaar komt er een positie document van de European Wound Management  Association (EWMA) dat de
laatste inzichten aangaande wond behandeling bespreekt. Dit jaar staat het in het teken van het management van infecties.