Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Wondbehandeling op basis van inzicht en samenwerking

Wondbehandeling op basis van inzicht en samenwerking

Ik vertrouw inmiddels blind op de kennis van de wondverpleegkundigen in het ziekenhuis en mijn arts.' Mevrouw Ouwehand, 78 jaar, wordt in juli 2006 opgenomen. Ze heeft dan een opgezette buik en veel pijn. Buikvlies­ontsteking blijkt al snel, dus volgt er een operatie, waarin ook stuk darm wordt verwijderd. Er blijft een flinke buikwand over. Na een herstelperiode van drie maanden gaat mevrouw Ouwehand naar huis. De wond ziet er dat goed uit en moet van zelf sluiten.
Als er een fistel in de wond ontstaat, gaat ze terug naar haar behandelend arts in het ziekenhuis.

Bestandsnaam: Wondbehandeling.pdf
Categorie: Patiëntenverhaal
Bestandsgrootte: 1.89 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1081 Hits
Aanmaakdatum: 10-05-2020
Datum laatste update: 19-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 3 - 2007 pag. 16-18
Auteur: Marie Anne Lassing
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Bloedplaatjes
Bloedplaatjes

Het gebruik van bloed­plaatjes (Platelets) om wondgenezing te bevorderen is niet nieuw.
In 1986 werd voor het eerst beschreven dat de applicatie van bloedplaatjes (en de door de bloedplaatjes geprodu­ceerde factoren) in staat waren chronische wonden te genezen. Naast het feit dat bloedplaatjes een belangrijke rol spelen bij de stolling, produceren ze meerdere factoren die positieve effecten hebben op weefselherstel.

Wie bewijst wat?
Wie bewijst wat?

Harold McGee is een kookwetenschapper. In een recent artikel in de Volkskrant vertelt McGee dat koks praktische chemici zijn. Ze weten precies wat werkt en wat niet. Maar hoe het werkt, dat kun je aan de meeste koks maar beter niet vragen. De kookwereld wordt beheerst door tradities die van generatie op generatie worden overgedragen.

Ik kom niks halen, ik kom iets brengen
Ik kom niks halen, ik kom iets brengen

Suzan coördineert in het Sint Lucas Andreasziekenhuis de wond· en decubituszorg. 'We hebben op iedere afdeling een 'aandachtsvelder'. Dat is een gediplomeerde verpleegkundige met het aandachtsgebied decubitus en wond.

Behandelen met steriel maden
Behandelen met steriel maden

Het ontstaan van antibioticaresistente bacteriën, zoals MRSA (Metilcilline­resistente Staphylococcus au reus) en het falen van andere wondbehandelings­methoden, heeft in de laatste jaren tot een ware revival van de behandeling met maden geleid.5 In de laatste tien jaar alleen al zijn er meer dan honderd artikelen over steriele maden behandeling gepubliceerd.

Time model
Time model

Het TIME-model is bedoeld om een gezond wondbed te maken, zonder dood weefsel en ziekteverwekkende bacteriën, met weinig wondvocht en een goede doorbloeding.

Opleiding wond en decubitusconsulent legt basis voor gestructureerde wondverzorging
Opleiding wond en decubitusconsulent legt basis voor gestructureerde wondverzorging

pleidingen komen niet van vandaag op morgen tot stand. Daar gaan vaak langdurige geboorteprocessen aan vooraf, in het geval van de opleiding tot wond- en decubitus­consulent is er sprake van een draagtijd van om en nabij de dertig jaar. PROF.DR.HOVIUS: '