Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Wondinfecties en strategiën voor behandeling. Deel 2

Wondinfecties en strategiën voor behandeling. Deel 2

Deze middelen worden soms ook profylactisch gebruikt, bijvoorbeeld in brandwonden en bij voorbereiding van het wond bed voor transplanteren, zodat het huidtransplantaat beter aan slaat.1-2·8 Systemische antimicrobiële middelen worden gebruikt wanneer de patiënt klinische tekenen heeft van een infectie zoals cellulitis, algemene malaise, etc.' Soms wordt een combinatie van de twee gebruikt, zoals bijvoorbeeld bij diabetische ulcera. Wondbed voorbereiding (WBP) geeft een klinisch kader1•2•4•5 om zorg van wonden te organiseren om o.a. therapeutische middelen toe te passen. Dit concept wordt wereldwijd toegepast. Falanga2 stelt dat:
"Wondbed preparatie essentieel is om een goed resultaat te verkrijgen."

Bestandsnaam: wondinfectie deel 2.pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 3.46 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1087 Hits
Aanmaakdatum: 09-05-2020
Datum laatste update: 09-05-2020
Uitgave: ntvw nr. 1 - 2007 pag. 26-29
Auteur: A. Andriessen, G. Kammelander,
Literatuur: Andriessen,Kammelander, A. A. G., Wondinfecties en strategiën voor behandeling, NTVW 2007;2;26-29 .,
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Wanneer gaan we echt voor zorg zorgen!
Wanneer gaan we echt voor zorg zorgen!

Nederlanders doen een te groot beroep op de gezondheidszorg, terwijl te weinig Nederlanders in de zorg willen werken. Dat is kort samengevat de conclusie van het rapport Arbeidsmarkt en zorgvraag dat de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg onlangs heeft gepresenteerd. De raad, een belangrijk adviesorgaan van de overheid, heeft becijferd dat 700 duizend extra mensen in de zorg nodig zijn om het toekomstige personeelstekort te ondervangen. Momenteel werken er ongeveer 1 miljoen mensen in de zorg.

Decubitus, vochtletsel en de verschillen.
Decubitus, vochtletsel en de verschillen.

Sinds 1998 wordt de prevalentie van decubitus gemeten door de Landelijke Prevalentiemeting Zorgproblemen. Vanaf 2004 is de prevalentie in de algemene Nederlandse ziekenhuizen gedaald van 23% naar 15%. Dat is een feit. Maar, komt dat doordat veel decubituswonden nu als vochtletsel worden wegge boekt? Volgens professor Jeen Haalboom en de zijnen is dat het geval.

Erkenning van het beroep is goed voor de patiënt
Erkenning van het beroep is goed voor de patiënt

Toen Jolanda in de jaren '80 de in service opleiding verpleegkunde afrondde, had zij er nog geen vermoeden van dat ze uiteindelijk in de wondzorg haar bestemming zou vinden. Pas rond 1997 kwam ze op het idee te solliciteren op de functie van wondverpleegkundige. 'Er kwam een leuke functie vrij. Wat me er in aantrok, was het zelfstandige werken.

Dat is de kracht van het wondteam
Dat is de kracht van het wondteam

'Ik heb na de A-opleiding vijftien jaar in de thuiskraamzorg en wijkverpleging gewerkt. Uiteindelijk was ik project­leider voor een tweedekansopleiding voor herintredende vrouwen die kraamverzorgende konden worden. Dat vond ik ontzettend leuk.

Sinus Pilonidalis
Sinus Pilonidalis

Wondbehandeling met een zilveralginaat

Sinus pilonidalis is een aandoening die in de bilnaad kan ontstaan als reactie op binnengedrongen haren.

Wondregistratie als basis voor behandeling
Wondregistratie als basis voor behandeling

De opgave bestond uit een 'voorbeeld wond' die moest worden beoordeeld op oppervlakte, maximale lengte en breedte van de wond met daarbij het percentage necrose, fibrine en granu­latie. De tijd die de deelnemers voor deze observatie en registratie nodig hadden werd geregistreerd. Gemiddeld bleek dit ongeveer 2 minuten te zijn.