Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Evidence Based handelen moet basis worden voor verpleegkunde

Evidence Based handelen moet basis worden voor verpleegkunde

Evidence based handelen heeft  - ook al door het ontbreken van uitge­breid wetenschappelijk onderzoek - zeker binnen de verpleegkunde nog een behoorlijk lange weg te gaan. Volgens Vermeulen is de verpleeg­kunde voor een belangrijk deel een traditioneel beroep en binnen dat beroep is er vaak weerstand tegen het nieuwe denken van Evidendence Based Practice. Verpleegkundigen toetsen hun handelen vaak door collega's te raadplegen en niet door op zoek gaan objectieve onderzoeksresultaten.

Bestandsnaam: nr. 12 -01052020_0008.pdf
Categorie: Info
Bestandsgrootte: 935.51 KB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1920 Hits
Aanmaakdatum: 04-05-2020
Datum laatste update: 04-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 12 - pag. 18
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Meer kijk en luistergeld in de zorg graag
Meer kijk en luistergeld in de zorg graag

Ruim 1700 doden per jaar in de Nederlandse ziekenhuizen door medische fouten. De koppen in de kranten schreeuwden het uit. Sensatiejournalistiek? Nee, want het nieuws kwam uit onverdachte bron, namelijk een onder­zoeksrapport van onder meer de Orde van Medisch Specialisten en het Nederlands Instituut voor Onderzoek in de Gezondheidszorg (NIVEL) dat officieel aan minister Ab Klink van Volksgezondheid is aangeboden. Nog een paar cijfers.

Classificatiemodel zorgt voor kwaliteit wondzorg
Classificatiemodel zorgt voor kwaliteit wondzorg

Tom Defloor steekt direct van wal. 'Decubitus kost veel in termen van leed voor de patiënt maar ook in termen van financiële belasting voor de maatschap­pij en patiënt. Preventie van decubitus is daarom voor alle partijen belangrijk.

Je moet elkaar gezien hebben
Je moet elkaar gezien hebben

Wat is het toch een verademing om te horen dat er iets vanzelf goed gaat. Je zou het bijna vergeten, maar et kan. Het is niet altijd keihard knokken om iets gedaan te krijgen. Soms begrijpen mensen elkaar bijna vanzelf en weten organisaties goed op elkaar aan te sluiten.

De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden
De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden

Er is weinig experimenteel onderzoek gedaan om duidelijk zicht te krijgen op de relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden. Verder onderzoek over de nvloed van verouderen is odig voor meer toegespitste behandelstrategieën.

Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...
Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...

Bekende Nederlanders zeggen het wel eens tegen elkaar: alle publiciteit is goed als je naam maar goed wordt gespeld. De afgelopen maand kwam de wondzorg in ons land stevig in het nieuws. Publiciteit genoeg, maar schiet de wondzorg er ook echt iets mee op?
Even de feiten op een rijtje.