Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Wondcentra kunnen ook prima buiten het ziekenhuis worden opgezet

Wondcentra kunnen ook prima buiten het ziekenhuis worden opgezet

De formule van Leiderdorp zal ongetwijfeld worden nagebootst. Het is immers duidelijk dat een verbeterde organisatie rondom de wondzorg leidt tot meer kwaliteit en meer efficiency. In dit tweede artikel over het wondcentrum komt medisch coördinator
Pascal Steenvoorde aan het woord. 'Wij willen hier niet het wondcentrum van Nederland worden. Maar we kunnen wel een goed voorbeeld neerzetten voor de manier waarop in de verschillende regio's veel meer van deze centra kunnen worden opgezet. Het is daarbij niet nodig dat dergelijke centra in de toekomst altijd binnen de structuur van het ziekenhuis worden geplaatst. Integendeel, ik kan me voorstellen dat het juist veel eenvoudiger en misschien ook daarom wel beter is om wondcentra buiten de ziekenhuizen neer te zetten.'

Bestandsnaam: wondcentrum_2.pdf
Categorie: Interview
Bestandsgrootte: 1.5 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1075 Hits
Aanmaakdatum: 03-05-2020
Datum laatste update: 04-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 11 - pag. 6-7
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Meer kijk en luistergeld in de zorg graag
Meer kijk en luistergeld in de zorg graag

Ruim 1700 doden per jaar in de Nederlandse ziekenhuizen door medische fouten. De koppen in de kranten schreeuwden het uit. Sensatiejournalistiek? Nee, want het nieuws kwam uit onverdachte bron, namelijk een onder­zoeksrapport van onder meer de Orde van Medisch Specialisten en het Nederlands Instituut voor Onderzoek in de Gezondheidszorg (NIVEL) dat officieel aan minister Ab Klink van Volksgezondheid is aangeboden. Nog een paar cijfers.

Op zoek naar de grenzen
Op zoek naar de grenzen

Verzekeraar Menzis heeft de ambitie om de komende jaren zo'n
50 gezondheidscentra in ons land te neer te zetten. In 2012 moeten ze er staan: centra waarbinnen huisartsen, thuiszorg, fysiotherapeuten, apothekers en zelfs psychologen intensief met elkaar samenwerken.
De doelstellingen zijn simpel. De versnippering in de zorg tegengaan en de afstemming tussen de zorgverleners verbeteren.

Position Document EWMA 2006
Position Document EWMA 2006

Elk jaar komt er een positie document van de European Wound Management  Association (EWMA) dat de
laatste inzichten aangaande wond behandeling bespreekt. Dit jaar staat het in het teken van het management van infecties.

Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...
Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...

Bekende Nederlanders zeggen het wel eens tegen elkaar: alle publiciteit is goed als je naam maar goed wordt gespeld. De afgelopen maand kwam de wondzorg in ons land stevig in het nieuws. Publiciteit genoeg, maar schiet de wondzorg er ook echt iets mee op?
Even de feiten op een rijtje.

Wondmeting en evaluatie van de therapie deel 2
Wondmeting en evaluatie van de therapie deel 2

WELKE PARAMETERS DIENEN EN KUNNEN BESCHREVEN WORDEN?
Brunner en Eberlein ontwikkelden een instrument, gebaseerd op ervaringen (van 1997 tot 2001) op de Chirurgische Wond poli aan de Universiteit van Zürich. Zij beschrijven relevante parameters ter beoordeling van mechanische acute- en probleem wonden.11 Zij leggen ook de nadruk op het nut van een subjectieve kwan­tificering van relevante parameters en de toepassing ervan.

Meer en beter....
Meer en beter....

Andere inzichten, andere behandelmethoden, nieuwe producten.
De wereld van de wondverzorging verandert voordturend. Het NTVW wil deze ontwikkelingen op de voet volgen omdat ze immers direct van invloed zijn op het vakgebied van wondverpleegkundigen.