Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Wondverpleegkundigen samen op weg naar sterk profiel en erkenning

Wondverpleegkundigen samen op weg naar sterk profiel en erkenning

Zo heeft het N1VW inmiddels al 9 maanden tekst en beeld toegevoegd aan dat waar wij ons allen dagelijks mee bezighouden: de wondverzorging.

DE CIJFERS
De totale kosten voor wondzorg in Nederland bedragen momenteel zo'n 1,5 miljard euro. Nog steeds neemt decubitus daar een belangrijk aandeel in, begroot op meer dan 500 miljoen euro. Naast decubitus moet er veel meer aandacht komen voor bijvoorbeeld de diabetische voet, ulcus cruris en vele andere wonden. Veel wonden genezen, ondanks alle positieve ontwikkelingen, nog steeds erg langzaam of zelfs helemaal niet. Geschat wordt zelfs dat 30% van de wonden nooit zullen genezen. Dat betekent dus dat er in veel gevallen hoge behandel/verpleegkosten zijn zonder vooruitzichten voor de patiënt. leder procentje dat hier van kan worden afgeknabbeld is pure winst.

Bestandsnaam: Anneke Andriessen.pdf
Categorie: Info
Bestandsgrootte: 1.86 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 847 Hits
Aanmaakdatum: 01-05-2020
Datum laatste update: 04-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 10 - 16-17
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: ino@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Op zoek naar de grenzen
Op zoek naar de grenzen

Verzekeraar Menzis heeft de ambitie om de komende jaren zo'n
50 gezondheidscentra in ons land te neer te zetten. In 2012 moeten ze er staan: centra waarbinnen huisartsen, thuiszorg, fysiotherapeuten, apothekers en zelfs psychologen intensief met elkaar samenwerken.
De doelstellingen zijn simpel. De versnippering in de zorg tegengaan en de afstemming tussen de zorgverleners verbeteren.

Brandwonden vragen om zeer intensieve nazorg
Brandwonden vragen om zeer intensieve nazorg

Henk van Kempen werkte voor zijn comeback naar het Brandwonden­centrum als wondconsulent bij het MCRZ locatie Zuid in Rotterdam.
Hij hield zich daar vanaf 1997 vooral bezig met decubitus.

En zo heb je er twee
En zo heb je er twee

Even afstand nemen voordat je een oordeel uitspreekt. Eerst tot tien tellen, rustig nadenken en dan pas wat zeggen. Zo krijgen we dat in onze opvoeding mee en zo voeden wij onze kinderen ook weer op. Nederlanders reageren in het algemeen niet zo primair. Relativeren is in ons land welhaast tot een kunst verheven.

Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...
Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...

Bekende Nederlanders zeggen het wel eens tegen elkaar: alle publiciteit is goed als je naam maar goed wordt gespeld. De afgelopen maand kwam de wondzorg in ons land stevig in het nieuws. Publiciteit genoeg, maar schiet de wondzorg er ook echt iets mee op?
Even de feiten op een rijtje.

De wond werd een obsessie
De wond werd een obsessie

Deze eerste indruk is tekenend voor de vechtersmentaliteit van Daniëlle Sintnicolaas, 44 jaar en sinds haar Se jaar door een hoge dwarslaesie gebonden aan een rolstoel. Een vrouw met een opgewekte uitstraling en een open blik, duidelijk vertrouwd met haar handicap en heel benaderbaar.