Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Goede status wondverpleegkundige is nodig om iets te kunnen betekenen voor de patiënt

Goede status wondverpleegkundige is nodig om iets te kunnen betekenen voor de patiënt

ANNEKE ANDRIESSEN: 'Nederland loopt in dit opzicht achter. Internationaal gezien hebben we een achterhaald opleidingstelsel. Dat komt in de zorg nog eens extra duidelijk naar voren. En ik wil hier heel duidelijk aan toevoegen dat dat niet te maken heeft met het niveau van de opleidingen, maar veel meer met de manier waarop we het onderwijs hebben georganiseerd. Dat is zonde.
De schuttingen tussen de verschillende soorten opleidingen moeten omlaag worden gehaald. Het moet veel eenvoudiger worden om van de ene opleiding door te gaan naar de andere. Zo kunnen mensen ook echt een carrièrepad voor zich zelf uit stippelen. En dat is zeker binnen de wondzorg hard nodig, want er is heel veel vraag naar echte wond­specialisten. Kijk naar de cijfertjes en dan wordt het duidelijk. Om maar een voorbeeld te geven: binnen de thuiszorg gaat circa 70% van de beschikbare tijd op aan werk dat gerelateerd is aan de verzorging van wonden.
De belangen zijn dus in alle opzichten enorm. Het wordt dan ook tijd dat wondverpleegkundigen de status krijgen waar ze recht op hebben. Maar dat betekent automatisch ook dat er een duidelijk leerpad moet komen om die status te verkrijgen. Het een is onlosmakelijk met het ander verbonden.'

Bestandsnaam: Anneke.pdf
Categorie: Interview
Bestandsgrootte: 1.27 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1118 Hits
Aanmaakdatum: 30-04-2020
Datum laatste update: 04-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 9 - pag 6-7
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Omschrijving: Interview met Anneke Andriessen
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Je moet nooit de individuele patiënt uit het oog verliezen
Je moet nooit de individuele patiënt uit het oog verliezen

Mirjam werkt bij Amsterdam Thuiszorg als intaker, wijkverpleeg­kundige en aandachtsveld er wonden. 'We hebben niet echt een wondver­pleegkundige. De gedifferentieerd verpleegkundige Margriet Thorny is weg. Wij hebben het als team overgenomen; alle aandachtsvelders zijn heel zelfstandig werkende mensen. We hebben zelf de voorwaarden moeten creëren.

Decubitus vraagt integrale aanpak
Decubitus vraagt integrale aanpak

Totale zorg bij doorliggen. Het credo van Q CARE uit Oisterwijk laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Sinds 2001 is het bedrijf op deze markt actief en Peter Remmers onderstreept dat de visie van zorgverzekeraars op decubitus in die tussenliggende periode wel is veranderd. 'Er wordt nu steeds meer naar preventie en behandeling van decubitus vanuit een totaalpers­pectief gekeken. En dat is een goede ontwikkeling, wij zien de aanpak van decubitus ook als een brede therapie, waarbij wondzorg, voeding en het gebruik van de juiste hulpmiddelen de belangrijkste onderdelen zijn.

Acceptatie evidence-based handelen rukt gelukkig steeds meer op
Acceptatie evidence-based handelen rukt gelukkig steeds meer op

Waarom doen we eigenlijk de dingen zoals we ze doen? Alleen maar omdat we ze zo altijd gedaan. hebben? Of handelen we op basis van een gedegen onderzoek naar zin en onzin van onze activiteiten?
Bij de behandeling van wonden wordt er tot nu toe veel experience-bosed gewerkt. De ervaring heeft uitgewezen dat bepaalde producten goed werken.

Nieuwste wetenschappelijke inzichten combineren met professionel patiëntenzorg
Nieuwste wetenschappelijke inzichten combineren met professionel patiëntenzorg

Nieuwe inzichten in wondzorg, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en harde gegevens, leiden tot andere behandelmethoden en tot het gebruik van nieuwe producten. Gebruikers zijn permanent op zoek naar nieuwe producten en de aanbieders proberen nieuwe
(wetenschappelijke) inzichten te vertalen naar gebruiksvriendelijke producten.

Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...
Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...

Bekende Nederlanders zeggen het wel eens tegen elkaar: alle publiciteit is goed als je naam maar goed wordt gespeld. De afgelopen maand kwam de wondzorg in ons land stevig in het nieuws. Publiciteit genoeg, maar schiet de wondzorg er ook echt iets mee op?
Even de feiten op een rijtje.

Meer zelfbewustzijn past bij steeds belangrijker wordende wondverpleegkundigen
Meer zelfbewustzijn past bij steeds belangrijker wordende wondverpleegkundigen

Bestuurslid en wondverpleegkundige Trees Bots van de NOVW zette als eerste spreker direct de toon.
'De positionering van de wondverpleeg­kundige is niet helder. Bevoegdheden, verantwoordelijkheden en de positie van de wondverpleegkundige in de organisatie zijn zo ongeveer per situatie verschillend.