Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

En zo heb je er twee

En zo heb je er twee

Dat heeft zo zijn voordelen en binnen het Nederlandse poldermodel is dat ook een uitstekende basis om goed met elkaar te kunnen samenwerken. Met deze levenshouding is het immers veel gemakkelijker om je eigen positie en die van de ander beter in te schatten. En zo wordt het eenvoudiger om met elkaar ergens uit te komen.
Met deze kennis in het achterhoofd is het altijd aardig om van een afstand te kijken naar twee partijen die zeggen hetzelfde voor te staan, maar die vervolgens elkaar voor de voeten lopen. De NOVW is nu ruim een jaar officieel actief als beroepsvereniging voor wondverpleegkundigen.
Een dergelijke vereniging bestond tot op dat moment wonderlijk genoeg niet. De reeds langer bestaande WCS richtte zich immers op de wondverzorging in het algemeen en niet op de positie van de wondverpleegkundige. De NOVW stelde zich juist wel tot doel die positie van de wondverpleegkundige te versterken.

Bestandsnaam: nr. 9 -30042020_0001.pdf
Categorie: Hoofdredactioneel
Bestandsgrootte: 628.77 KB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 903 Hits
Aanmaakdatum: 30-04-2020
Datum laatste update: 30-04-2020
Uitgave: NTVW nr. 9 - pag. 5
Auteur: Jos Nonnekes
Auteur email: jos.nonnekes@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding
Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding

Midden in de prachtige oostelijke mijnstreek in Zuid­-Limburg ligt Brunssum. De mijnen zijn natuurlijk al lange tijd gesloten, maar de relatief sterke vergrijzing in deze streek is nog steeds een merkbaar gevolg van deze niet meer bestaande industrie.

Opleiding wond en decubitusconsulent legt basis voor gestructureerde wondverzorging
Opleiding wond en decubitusconsulent legt basis voor gestructureerde wondverzorging

pleidingen komen niet van vandaag op morgen tot stand. Daar gaan vaak langdurige geboorteprocessen aan vooraf, in het geval van de opleiding tot wond- en decubitus­consulent is er sprake van een draagtijd van om en nabij de dertig jaar. PROF.DR.HOVIUS: '

Decubitus vraagt integrale aanpak
Decubitus vraagt integrale aanpak

Totale zorg bij doorliggen. Het credo van Q CARE uit Oisterwijk laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Sinds 2001 is het bedrijf op deze markt actief en Peter Remmers onderstreept dat de visie van zorgverzekeraars op decubitus in die tussenliggende periode wel is veranderd. 'Er wordt nu steeds meer naar preventie en behandeling van decubitus vanuit een totaalpers­pectief gekeken. En dat is een goede ontwikkeling, wij zien de aanpak van decubitus ook als een brede therapie, waarbij wondzorg, voeding en het gebruik van de juiste hulpmiddelen de belangrijkste onderdelen zijn.

Tijdige keuze voor het juiste product blijkt essentieel
Tijdige keuze voor het juiste product blijkt essentieel

De 78 jarige mevrouw Noordergraaf uit Woerdense Verlaat heeft al jaren last van ulcera bij de enkels. Slechte doorbloeding en een dito vochtcirculatie zorgen voortdurend voor problemen. En u weet hoe dat vaak gaat bij ulcera: het ene moment lijkt het er op dat ze dichtgaan en het volgende moment zijn patiënt en zorgverlener weer terug bij af en zijn ze weer helemaal open.

Samenvatting Position Document EWMA 2007
Samenvatting Position Document EWMA 2007

Management Association, die onlangs in Glasgow heeft plaatsgevonden, is zoals  te doen gebruikelijk ook dit jaar weer een Position Document aangeboden en besproken. In dit Position Document wordt door een aantal toonaangevende experts in wondzorg een standpunt ingenomen over een gezamenlijk vastgesteld thema. Naar dit thema doet de groep vervolgens onderzoek en daarna worden in goed overleg de bevindingen
en conclusies vastgelegd.

Eigen ervaring is ook evidence
Eigen ervaring is ook evidence

In de vorige editie van het NTVW werd stilgestaan bij de promotie van verpleeg­kundig onderzoeker Hester Vermeulen op een studie over evidence based verbeteringen in de postoperatieve zorg. Zij concludeerde dat artsen en verpleegkundigen veel kritischer moeten kijken naar hun eigen handelen.