Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Drie patiënten met Ecthyma Contagiosum/Orf

Drie patiënten met Ecthyma Contagiosum/Orf

Bij de humane vorm van orf ontstaan blaarvormige laesies, die weliswaar over het gehele lichaam kunnen voorkomen2, maar zich meestal manifesteren aan de dorsale zijde van de vingers. Besmetting van mens op mens is zeldzaam3• Bij een ongecompliceerd beloop genezen de laesies in 6 tot 9 weken zonder littekenvorming2• Het is onbekend hoeveel patiënten jaarlijks geïnfecteerd raken. In de literatuur wordt beschreven dat parapoxinfecties herhaaldelijk worden gezien bij veehouders en mensen die frequent in contact komen met schapen en geiten. Drie patiënten met ulcera aan de handen bezochten, na verwijzing door de huisarts, onze afdeling spoedeisende hulp. Alle patiënten waren recent in contact geweest met schapen en/of geiten. Op basis van de anamnese en het klinische beeld werd de diagnose ectyma contagiosum gesteld. De diagnose werd bevestigd door virologisch onderzoek. In dit artikel worden de ziektegeschiedenissen van drie patiënten beschreven. Etiologie, pathogenese en therapie wordt besproken.

Bestandsnaam: Orf_1.pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 2.09 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 889 Hits
Aanmaakdatum: 30-04-2020
Datum laatste update: 30-04-2020
Uitgave: NTVW nr. 8 20-21
Auteur: Louk van Doorn, Pascal Steenvoorde, Ph Rothbard
Literatuur: Doorn L.P., Steenvoorde, P., Rothbarth, NTVW 2006;8;20-21
Auteur email: info@ntvw.nl
Omschrijving: Afdeling spoedeisende hulp, afdeling chirurgie, afdeling microbiologie, Rijnland Ziekenhuis nu Alrijne Ziekenhuis, Leiderdorp
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Kiezen anders kiezen andere voor je
Kiezen anders kiezen andere voor je

Jacques Oskam, chirurg en medeoprichter van het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp, wist het in de vorige editie van het NTVW heel treffend te formuleren. 'De wondzorg heeft recht op betrokken professionals en een goede organisatie'. Dat geldt niet alleen voor de wondzorg natuurlijk, maar ook de patiënten mogen dat verwachten.
Of zit het 'm nu juist in die 2 simpele woordjes 'met elkaar .. .'

Meer en beter....
Meer en beter....

Andere inzichten, andere behandelmethoden, nieuwe producten.
De wereld van de wondverzorging verandert voordturend. Het NTVW wil deze ontwikkelingen op de voet volgen omdat ze immers direct van invloed zijn op het vakgebied van wondverpleegkundigen.

Wondbehandeling op basis van inzicht en samenwerking
Wondbehandeling op basis van inzicht en samenwerking

Het technische aspect van de behande­ling met een wonddrainagepomp is gecompliceerd. Dat het vakwerk is, heeft mevrouw Ouwehand inmiddels ook heel goed begrepen. 'Van wond­verzorging als een specialisme had ik nog nooit gehoord, maar hoe belangrijk het is weet ik nu als geen ander.

Systeem van Vergoedingen brengt zorg in de problemen
Systeem van Vergoedingen brengt zorg in de problemen

Prof. Esther Middelkoop (VU  Medisch Centrum Amsterdam)

Meer kijk en luistergeld in de zorg graag
Meer kijk en luistergeld in de zorg graag

Ruim 1700 doden per jaar in de Nederlandse ziekenhuizen door medische fouten. De koppen in de kranten schreeuwden het uit. Sensatiejournalistiek? Nee, want het nieuws kwam uit onverdachte bron, namelijk een onder­zoeksrapport van onder meer de Orde van Medisch Specialisten en het Nederlands Instituut voor Onderzoek in de Gezondheidszorg (NIVEL) dat officieel aan minister Ab Klink van Volksgezondheid is aangeboden. Nog een paar cijfers.

Innovatie, educatie en implementatie
Innovatie, educatie en implementatie

De uitgebreide Nederlandse afvaardiging, uit ziekenhuizen, thuiszorg, verpleeghuizen en het bedrijfsleven, was al in het vliegtuig duidelijk herkenbaar. Niet in de laatste plaats omdat allen de laatste editie van het NlVW in de hand hadden met daarin het volledige programma van de driedaagse happening in Praag.