Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Sinus Pilonidalis

Sinus Pilonidalis

De aandoening komt het meeste voor bij mensen met een sterk ontwikkelde beharing van het onderste deel van de rug en de billen, maar ook bij vrouwen en jonge meisjes kunnen de zachte korte haartjes via de huid in de subcutis terechtkomen. De oorzaak van deze aandoening is nog niet geheel duidelijk. Eén van de gedachten is dat haren met micro-organismen de huid kunnen binnendringen door schuifkrachten en druk. De haren veroorzaken, als corpora aliena, een ontstekingsreactie die in het begin onopgemerkt kan verlopen. Het gevolg is een chronische irritatie en ontstekingsreactie in een zeer smal kanaal onder de huid die via één of meerder openingen ter grootte van een spelden­knop in open verbinding staat met de huid.

Bestandsnaam: Sinus Pilonidal.pdf
Categorie: Casuïstiek
Bestandsgrootte: 1.2 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 2135 Hits
Aanmaakdatum: 11-04-2020
Datum laatste update: 11-04-2020
Uitgave: Sinus Pilonidalis
Auteur: Smith & Nephew
Literatuur: Trees Bots
Auteur email: ton.lassing@gmail.com
Copyright: Studio Saffier
Holding Institution: Smith & Nephew

Gerelateerde documenten

Eigen ervaring is ook evidence
Eigen ervaring is ook evidence

In de vorige editie van het NTVW werd stilgestaan bij de promotie van verpleeg­kundig onderzoeker Hester Vermeulen op een studie over evidence based verbeteringen in de postoperatieve zorg. Zij concludeerde dat artsen en verpleegkundigen veel kritischer moeten kijken naar hun eigen handelen.

Kiezen anders kiezen andere voor je
Kiezen anders kiezen andere voor je

Jacques Oskam, chirurg en medeoprichter van het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp, wist het in de vorige editie van het NTVW heel treffend te formuleren. 'De wondzorg heeft recht op betrokken professionals en een goede organisatie'. Dat geldt niet alleen voor de wondzorg natuurlijk, maar ook de patiënten mogen dat verwachten.
Of zit het 'm nu juist in die 2 simpele woordjes 'met elkaar .. .'

Wondverpleegkundigen moeten professioneel werken om een goede positie binnen het ziekenhuis te krijgen
Wondverpleegkundigen moeten professioneel werken om een goede positie binnen het ziekenhuis te krijgen

Binnen het UMCG is sinds enige tijd vanuit het decubitus­team een wondenteam ontstaan. Het team, bestaande uit vier wondverpleegkundigen, wordt gesuperviseerd door een dermatoloog en een plastisch chirurg.

Een wond, wat nu?
Een wond, wat nu?

Annie van der Heijden wordt negenen­dertig jaar geleden geboren met een open rug. De eerste jaren zijn niet gemakkelijk voor de ouders van Annie. Ze zijn van plan er het beste van te maken, maar met de gebrekkige voor­lichting rond de behandelingen die voor Annie noodzakelijk zijn, is dat niet altijd even gemakkelijk. Tot haar negende levensjaar kan Annie met behulp van beugels lopen. Als dat voor haar lichaam te zwaar wordt, belandt ze in een rolstoel.

De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden
De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden

Er is weinig experimenteel onderzoek gedaan om duidelijk zicht te krijgen op de relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden. Verder onderzoek over de nvloed van verouderen is odig voor meer toegespitste behandelstrategieën.

Zilverapplicatie in wondbehandeling producten wel of niet toepassen?
Zilverapplicatie in wondbehandeling producten wel of niet toepassen?

Patiënten met chronische wonden hebben vaker en agressiever geïnfecteerde wonden dan patiënten met acute wonden. Kenmerken als roodheid van de omgeving (cellulitis), zwelling, pijn en stank treden bij deze soort wonden dan ook vaak op.