Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Werking van diverse wondspoeloplossingen op biofilms

Werking van diverse wondspoeloplossingen op biofilms

aarbij dient de wondreiniging m.b.t. het necrotisch weefsel grondig, respectievelijk m.b.t het granulatie­weefsel voorzichtig te gebeuren.
Los van de ziekte aan de basis en zowel macro- als micro-angiopathische problemen, wordt iedere wond met name door wond beslag beïnvloed. Hierin zitten, naast celafvalstoffen, voornamelijk microbiële elementen. Bij met name chronische wonden is gewoonlijk sprake van een groot aantal microben. Dit zijn meestal bacteriële indringers die een complex microbio­logisch ecosysteem vormen, waarover tot op heden weinig onderzoek is verricht. Los van de oorspronkelijke pathofysiologische oorzaak (van de erwonding) vindt daarbij, naarmate het probleem chronisch wordt, een bacteriële selectie plaats en wordt het kiemcentrum van chronische wonden "geuniformiseerd".

Bestandsnaam: wondspoeloplossingen.pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 2.97 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 2156 Hits
Aanmaakdatum: 27-04-2020
Datum laatste update: 27-04-2020
Auteur: Prof. Dr. Med. Dipt. Ing. H.-M.Seipp
Omschrijving: Sacha Hoffmann De Vakhogeschool te Giessen-Friedberg Dr. rer.nat. Alfons Hack

Gerelateerde documenten

Evidence Based handelen moet basis worden voor verpleegkunde
Evidence Based handelen moet basis worden voor verpleegkunde

Verpleegkundig onderzoeker Hester Vermeulen promoveerde eind vorige maand in Amsterdam op een interessante studie over evidence based verbeteringen in de postoperatieve zorg. Aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden geeft zij in haar promotieonderzoek aan dat artsen en verpleegkundigen veel kritischer moeten kijken naar het eigen handelen. Het komt in de dagelijkse praktijk maar al te vaak voor dat zorgverleners zich alleen laten leiden door hun jarenlange ervaring en hun gezonde verstand.

Wondcentra kunnen ook prima buiten het ziekenhuis worden opgezet
Wondcentra kunnen ook prima buiten het ziekenhuis worden opgezet

Vanaf 1 oktober draait  het eerste Nederlandse wondcentrum in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp op volle toeren. In de vorige editie van het NTVW werd uitgebeid stilgestaan bij de opening van dit centrum.

Erkenning van het beroep is goed voor de patiënt
Erkenning van het beroep is goed voor de patiënt

Toen Jolanda in de jaren '80 de in service opleiding verpleegkunde afrondde, had zij er nog geen vermoeden van dat ze uiteindelijk in de wondzorg haar bestemming zou vinden. Pas rond 1997 kwam ze op het idee te solliciteren op de functie van wondverpleegkundige. 'Er kwam een leuke functie vrij. Wat me er in aantrok, was het zelfstandige werken.

Analyse van het genezingsprofiel van beenulcera
Analyse van het genezingsprofiel van beenulcera

Een mogelijke hulpmiddel bij de voorspelling van de genezingstijd

➔ Don: het testen van de beide volgende hypothesen:
Voor elk beenulcer zijn de vooruitzichten op genezing in de beginfase bepalend voor het resultaat op lange termijn;

De huidtherapeut bied uitkomst
De huidtherapeut bied uitkomst

Manuele lymfdrainage blijkt lang niet altijd bekend te zijn bij behandelaars. De behandeling wordt gegeven door huidtherapeuten. De opleiding tot huidtherapeut zoals die aan de Hoge School van Utrecht wordt gegeven, duurt 4 jaar. Gedurende de hele opleiding vormt de dagelijkse praktijk een belangrijk aandeel, waarbij oedeemtherapie en wond zorg twee belangrijke thema's zijn.

Classificatiemodel zorgt voor kwaliteit wondzorg
Classificatiemodel zorgt voor kwaliteit wondzorg

Tom Defloor steekt direct van wal. 'Decubitus kost veel in termen van leed voor de patiënt maar ook in termen van financiële belasting voor de maatschap­pij en patiënt. Preventie van decubitus is daarom voor alle partijen belangrijk.