Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Wondzorg is op de goede weg, maar er moet nog veel meer gebeuren

Wondzorg is op de goede weg, maar er moet nog veel meer gebeuren

Het gaat dus om zeer veel harde euro's en volgens Maarten Lubbers is het mogelijk tot circa 50% op dit aanzienlijke bedrag te bezuinigen als er meer geprotocolleerd en met beter opgeleide mensen binnen de wondzorg wordt gewerkt. MAARTEN LUBBERS: 'De overheid heeft decubitus erkend als een belangrijk probleem. Dat is gebeurd omdat we met de stuurgroep Decubitus Nederland harde cijfers aan de Gezondheidsraad hebben laten zien en dat decubitus daarna als vierde kostenpost binnen de zorg is erkend.

Bestandsnaam: Maarten Lubbers.pdf
Categorie: Interview
Bestandsgrootte: 1.23 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1683 Hits
Aanmaakdatum: 30-04-2020
Datum laatste update: 30-04-2020
Uitgave: NTVW nr. 8 pag 6-7
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Drie patiënten met Ecthyma Contagiosum/Orf
Drie patiënten met Ecthyma Contagiosum/Orf

Eetyma contagiosum of orf is een zelflimiterende zoönose, die wordt gekenmerkt door wratachtige laesies aan de huid en slijmvliezen van schapen en geiten (FIGUUR 1). De aandoening die wereldwijd voorkomt1 wordt veroorzaakt door een parapoxvirus2 en is besmettelijk voor mensen.

Samenvatting Position Document EWMA 2007
Samenvatting Position Document EWMA 2007

Management Association, die onlangs in Glasgow heeft plaatsgevonden, is zoals  te doen gebruikelijk ook dit jaar weer een Position Document aangeboden en besproken. In dit Position Document wordt door een aantal toonaangevende experts in wondzorg een standpunt ingenomen over een gezamenlijk vastgesteld thema. Naar dit thema doet de groep vervolgens onderzoek en daarna worden in goed overleg de bevindingen
en conclusies vastgelegd.

De wond werd een obsessie
De wond werd een obsessie

Deze eerste indruk is tekenend voor de vechtersmentaliteit van Daniëlle Sintnicolaas, 44 jaar en sinds haar Se jaar door een hoge dwarslaesie gebonden aan een rolstoel. Een vrouw met een opgewekte uitstraling en een open blik, duidelijk vertrouwd met haar handicap en heel benaderbaar.

Kennis geeft kwaliteit
Kennis geeft kwaliteit

Sint Jansdal brengt e-learning in de wondzorg

Lydia Havekes haalde in 1994 haar diploma en ging werken op een chirurgische afdeling van Zieken huis Sint Jansdal in Harderwijk. Al snel stortte zij zich op de wondzorg: 'Ik had ergens gelezen dat grote, open uikwanden niet droog, maar nat verbonden moeten worden.

Technologie richten op verbeteren kwaliteit leven
Technologie richten op verbeteren kwaliteit leven

Bedrijven proberen zich altijd te onder­scheiden. Dat is ook zeer zeker binnen de zorg het geval. Binnen deze markt wordt het profiel van een bedrijf bepaald door visie, producten en markt­benadering. Nick Kelders, wound care business manager Benelux van Mölnlycke, zet in een paar woorden de visie van zijn bedrijf op het gebied van wondverzorging neer.