Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Is modern verband klinisch en prijstechnisch gezien een alternatief voor gaasverband

Is modern verband klinisch en prijstechnisch gezien een alternatief voor gaasverband

Dit komt enerzijds door het feit dat het moeilijk is om grote Randomised Controlled Trials uit te voeren (RCT): patiënten met wonden vormen geen homogene groep en vertonen vaak complexe onderliggende ziektebeelden.
Verder is het de vraag of het ethisch verantwoord is proeven te doen met bijvoorbeeld gaasverband nu we weten dat dit niet optimaal werkt bij wondheling.7·10 In dit artikel worden bestaande gegevens op een rij gezet en wordt gaasverband en diverse categorieën modern verband in de klinische praktijk met elkaar vergeleken, om te zien welke voordelen deze klinisch opleveren en in hoeverre deze prijs­technisch interessant zijn.

Bestandsnaam: Is modern verband....pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 3.18 MB
Bestandstype: application/octet-stream
Hits: 985 Hits
Aanmaakdatum: 13-04-2020
Datum laatste update: 13-04-2020
Uitgave: NTVW nr. 3 - 20-25
Auteur: A.M. Jones, L. San Miguel
Literatuur: Jones, A.M.,Snam Miguel, L., Is modern verabnd klinisch en prijstechnisch gezien een alternatief voor gassverband, NTVW 2006;3;20-25
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Inhoud en verpakking
Inhoud en verpakking

Het gaat niet om de inhoud, maar het gaat om de verpakking. In de politiek weten ze er alles van. Kiezers komen niet tot een keus nadat ze eerst partijprogramma's van vele pagina's hebben doorgeworsteld. Nee, kiezers kiezen mensen. Kiezers gaan voor Wouter, Mark, Jan Peter, Femke of hoe ze verder ook mogen heten. Een overmijdelijke en zorgelijke ontwikkeling? Onvermijdelijk, daar lijkt het wel op.

Werking van diverse wondspoeloplossingen op biofilms
Werking van diverse wondspoeloplossingen op biofilms

Alleen bij een schone wond is secundaire genezing mogelijk. Deze zienswijze wordt bij de moderne aanpak van wond behandeling algemeen erkend en vormt een axioma als het gaat om chirurgische wondgenezing.

Medisch denken hoort bij wondzorg
Medisch denken hoort bij wondzorg

Kenmerkend voor de behandelaars van het Wond centrum is de visie op wond­zorg. Wondzorg is niet iets wat een verpleegkundige er even bij doet, ook geen hobbyisme, het is een medisch specialisme. JACQUES ÜSKAM: 'De taal die wij moeten spreken is een medische taal. Wij zijn van mening dat wat wij in ons wondcentrum doen met wonden medisch is. Wondzorg is niet alleen maar werken met Kaltostat, hydrofibers ofVAC, het is echt heel ingewikkelde geneeskunde. Het gaat vaak mis als er niet medisch gedacht wordt.

Behandelen met steriel maden
Behandelen met steriel maden

Het ontstaan van antibioticaresistente bacteriën, zoals MRSA (Metilcilline­resistente Staphylococcus au reus) en het falen van andere wondbehandelings­methoden, heeft in de laatste jaren tot een ware revival van de behandeling met maden geleid.5 In de laatste tien jaar alleen al zijn er meer dan honderd artikelen over steriele maden behandeling gepubliceerd.

Meer kijk en luistergeld in de zorg graag
Meer kijk en luistergeld in de zorg graag

Ruim 1700 doden per jaar in de Nederlandse ziekenhuizen door medische fouten. De koppen in de kranten schreeuwden het uit. Sensatiejournalistiek? Nee, want het nieuws kwam uit onverdachte bron, namelijk een onder­zoeksrapport van onder meer de Orde van Medisch Specialisten en het Nederlands Instituut voor Onderzoek in de Gezondheidszorg (NIVEL) dat officieel aan minister Ab Klink van Volksgezondheid is aangeboden. Nog een paar cijfers.

Ik kom niks halen, ik kom iets brengen
Ik kom niks halen, ik kom iets brengen

Suzan coördineert in het Sint Lucas Andreasziekenhuis de wond· en decubituszorg. 'We hebben op iedere afdeling een 'aandachtsvelder'. Dat is een gediplomeerde verpleegkundige met het aandachtsgebied decubitus en wond.