Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Necrotiserende fasciitis van het been na een enkelvoudige bekkenfractuur

Necrotiserende fasciitis van het been na een enkelvoudige bekkenfractuur

De patiënt die in ons ziekenhuis werd gepresenteerd had een enkelvoudige bekkenfractuur. Deze fractuur veroorzaaktte een perforatie van de dunne darm, met als gevolg een necrotiserende fasciitis van het linker bovenbeen. Uit de dunne darm werd een stukje weggenomen en de necrotiserende fasciitis werd behandeld met herhaaldelijk chirurgisch debridement, met een breed-spectrum antibioticum, debridement met maden­therapie (MDD en plaatselijk negatieve druk (TNP). Uiteindelijk sloot de wond en werd de patiënt weer mobiel. Een casus wordt beschreven met een over­zicht van de geraadpleegde literatuur.

Bestandsnaam: Necrotiserende.pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 2.63 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1050 Hits
Aanmaakdatum: 29-04-2020
Datum laatste update: 29-04-2020
Uitgave: NTVW nr. 6/7 - pag. 22-25
Auteur: Door: A.L. Rozenboom, P. Steenvoorde, H.H. Hartgrink, G.N. Jukema
Literatuur: Rozenboom, A.L., Steenvoorde, P, Hartgrink, H.H., Jukema, G.N., Necrotiserende fasciitisvan het been na een enkelvoudige bekkenfractuur; NTVW 2006;6/7;22-25
Auteur email: ino@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Wij doen niet wat iedereen doet!
Wij doen niet wat iedereen doet!

Regelmatig komen er nieuwe producten op de markt, maar het komt zeker niet elke dag voor dat er een nieuw bedrijf dat zich richt op de wondverzorging in Nederland actief wordt. En in het geval van BAP Medical gaat het zelfs om een bedrijf dat zich richt op de Benelux en dat daarbij ook nog eens van daaruit Europa binnen wil trekken.

Behandelen met steriel maden
Behandelen met steriel maden

Het ontstaan van antibioticaresistente bacteriën, zoals MRSA (Metilcilline­resistente Staphylococcus au reus) en het falen van andere wondbehandelings­methoden, heeft in de laatste jaren tot een ware revival van de behandeling met maden geleid.5 In de laatste tien jaar alleen al zijn er meer dan honderd artikelen over steriele maden behandeling gepubliceerd.

Wondverpleegkundigen moeten professioneel werken om een goede positie binnen het ziekenhuis te krijgen
Wondverpleegkundigen moeten professioneel werken om een goede positie binnen het ziekenhuis te krijgen

Binnen het UMCG is sinds enige tijd vanuit het decubitus­team een wondenteam ontstaan. Het team, bestaande uit vier wondverpleegkundigen, wordt gesuperviseerd door een dermatoloog en een plastisch chirurg.

De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden
De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden

Er is weinig experimenteel onderzoek gedaan om duidelijk zicht te krijgen op de relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden. Verder onderzoek over de nvloed van verouderen is odig voor meer toegespitste behandelstrategieën.

Je moet nooit de individuele patiënt uit het oog verliezen
Je moet nooit de individuele patiënt uit het oog verliezen

Mirjam werkt bij Amsterdam Thuiszorg als intaker, wijkverpleeg­kundige en aandachtsveld er wonden. 'We hebben niet echt een wondver­pleegkundige. De gedifferentieerd verpleegkundige Margriet Thorny is weg. Wij hebben het als team overgenomen; alle aandachtsvelders zijn heel zelfstandig werkende mensen. We hebben zelf de voorwaarden moeten creëren.

Beter, slechter of gewoon anders
Beter, slechter of gewoon anders

De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Natuurlijk, dat wordt al eeuwenlang gezegd en dan vooral door ouderen die daar ook minder brutaal, alles was duidelijk en iedereen was gelukkig ....