Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding

Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding

Verpleeg- en verzorgingshuizen hebben in Nederland sowieso niet over klanten te klagen, maar in de omgeving van Brunssum ligt het aanbod van cliënten boven het landelijk gemiddelde.
De stichting Gezondheidszorg Oostelijk Zuid-Limburg
(G.O.Z.L.), waarvan verpleeghuis Schuttershof in Brunssum onderdeel uitmaakt, voorziet met ±300 klinische bedden dan ook in een behoefte. Een gesprek met verpleeghuisarts Armand Rondas maakt duidelijk dat verpleeghuizen bij de verzorging van patiënten er niet aan ontkomen om duidelijke keuzes te maken. 'De laatste jaren neemt de zorgzwaarte behoorlijk toe.

Bestandsnaam: Armand Rondas.pdf
Categorie: Interview
Bestandsgrootte: 1.46 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 660 Hits
Aanmaakdatum: 13-04-2020
Datum laatste update: 13-04-2020
Uitgave: Omslagverhaal
Auteur: Eigen interview
Auteur email: ton.lassing@gmail.com
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Wondzorg is op de goede weg, maar er moet nog veel meer gebeuren
Wondzorg is op de goede weg, maar er moet nog veel meer gebeuren

Wondzorg is een zeer groot probleem en het kost de maat­schappij ieder jaar handenvol geld. Volgens betrouwbaar onderzoek in de Scandinavische landen gaat zo'n 3°/o van het totale budget voor de zorg op aan de verzorging van wonden. Omgerekend naar Nederland zou het in ons land gaan om een bedrag van circa 1,5 miljard Euro.

De handen uit de mouwen
De handen uit de mouwen

European Academy of Wound Technology (EAWl)
ELANCOURT TRAINING & EDUCATION

Even buiten Parijs, nabij het paleis en de tuinen van Versailles, ligt het vroegere Auto-Suture hoofdkwartier. Een prachtig stukje architectuur dat een uiterst modern medisch trainings­centrum herbergt. Inmiddels is het complex eigendom van Tyco Healthcare, dat naast Autosuture onder meer eigenaar is van Kendall, Sherwood, Mallinckrodt, Valleylab en Nellcor.

Beter, slechter of gewoon anders
Beter, slechter of gewoon anders

De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Natuurlijk, dat wordt al eeuwenlang gezegd en dan vooral door ouderen die daar ook minder brutaal, alles was duidelijk en iedereen was gelukkig ....

Erkenning van het beroep is goed voor de patiënt
Erkenning van het beroep is goed voor de patiënt

Toen Jolanda in de jaren '80 de in service opleiding verpleegkunde afrondde, had zij er nog geen vermoeden van dat ze uiteindelijk in de wondzorg haar bestemming zou vinden. Pas rond 1997 kwam ze op het idee te solliciteren op de functie van wondverpleegkundige. 'Er kwam een leuke functie vrij. Wat me er in aantrok, was het zelfstandige werken.

Position Document EWMA 2006
Position Document EWMA 2006

Elk jaar komt er een positie document van de European Wound Management  Association (EWMA) dat de
laatste inzichten aangaande wond behandeling bespreekt. Dit jaar staat het in het teken van het management van infecties.

Het grootste jaarlijkse wondzorg evenement
Het grootste jaarlijkse wondzorg evenement

Het congres van de EWMA 2007 is één van de belangrijkste conferenties op het gebied van wond management en wondgenezing in Europa. Meer dan 400 presentaties, lezingen, vrije presentaties, posterpublicaties en workshops passeren hier de revue in een goed georganiseert 3 daags programma. De EWMA promoot met deze jaarlijke bijeenkomst de kennis­deling op basis van evidence based presentaties, met als doel meer eendracht in wondzorg en wond­genezing.