Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding

Wondverzorging is een ondergeschoven kind bij huisartsenopleiding

Verpleeg- en verzorgingshuizen hebben in Nederland sowieso niet over klanten te klagen, maar in de omgeving van Brunssum ligt het aanbod van cliënten boven het landelijk gemiddelde.
De stichting Gezondheidszorg Oostelijk Zuid-Limburg
(G.O.Z.L.), waarvan verpleeghuis Schuttershof in Brunssum onderdeel uitmaakt, voorziet met ±300 klinische bedden dan ook in een behoefte. Een gesprek met verpleeghuisarts Armand Rondas maakt duidelijk dat verpleeghuizen bij de verzorging van patiënten er niet aan ontkomen om duidelijke keuzes te maken. 'De laatste jaren neemt de zorgzwaarte behoorlijk toe.

Bestandsnaam: Armand Rondas.pdf
Categorie: Interview
Bestandsgrootte: 1.46 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1150 Hits
Aanmaakdatum: 13-04-2020
Datum laatste update: 13-04-2020
Uitgave: Omslagverhaal
Auteur: Eigen interview
Auteur email: ton.lassing@gmail.com
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Wondcentrum in België is bittere noodzaak
Wondcentrum in België is bittere noodzaak

Frans Meuleneire is als wondverpleeg­kundige al meer dan 15 jaar bezig met wondzorg. Patiënten, huisartsen en verpleegkundigen weten hem steeds meer te vinden voor advies over wondzorg. Daardoor is het inmiddels een volledige baan geworden die hij met heel veel bezieling invult.

Meer en beter....
Meer en beter....

Andere inzichten, andere behandelmethoden, nieuwe producten.
De wereld van de wondverzorging verandert voordturend. Het NTVW wil deze ontwikkelingen op de voet volgen omdat ze immers direct van invloed zijn op het vakgebied van wondverpleegkundigen.

Decubitus heeft exclusieve aandacht brood nodig
Decubitus heeft exclusieve aandacht brood nodig

Binnen het RED, het eerste centrum in zijn soort in Nederland, werken het UMC St Rad boud, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, de Sint Maartenskliniek en de Zorggroep Zuid-Gelderland samen. Huisartsen, verpleeghuisartsen en specialisten uit de regio kunnen hun patiënten met moeilijke doorligwonden voor een behandeladvies doorverwijzen naar de polikliniek van het RED in het UMC St Rad boud.

Ik kom niks halen, ik kom iets brengen
Ik kom niks halen, ik kom iets brengen

Suzan coördineert in het Sint Lucas Andreasziekenhuis de wond· en decubituszorg. 'We hebben op iedere afdeling een 'aandachtsvelder'. Dat is een gediplomeerde verpleegkundige met het aandachtsgebied decubitus en wond.

Het grootste jaarlijkse wondzorg evenement
Het grootste jaarlijkse wondzorg evenement

Het congres van de EWMA 2007 is één van de belangrijkste conferenties op het gebied van wond management en wondgenezing in Europa. Meer dan 400 presentaties, lezingen, vrije presentaties, posterpublicaties en workshops passeren hier de revue in een goed georganiseert 3 daags programma. De EWMA promoot met deze jaarlijke bijeenkomst de kennis­deling op basis van evidence based presentaties, met als doel meer eendracht in wondzorg en wond­genezing.