Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden

De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden

In 1900 was de levensverwachting in de VS slechts 47 jaar en bedroeg het percentage mensen van 65 jaar en ouder niet meer dan 4°/o.' Op dit moment vertegenwoordigt deze groep 13% van de bevolking en in 2030 vormt deze 20% van de bevolking.' Met het stijgen van de levensverwachting is tegelijkertijd het aantal leeftijd­gerelateerde kwalen en ziektes toegenomen. Het verouderingsproces als zodanig veroorzaakt nogal wat veranderingen in de huid en in het weefsel en is een van de vele intrinsieke factoren waardoor genezing soms trager verloopt en chronische wonden ontstaan.3· 4 Om deze mensen een optimale wondverzorging te bieden is het zaak dat wij inzicht krijgen in de vraag of en op welke wijze het genezingsproces bij oudere mensen verandert.

Bestandsnaam: De relatie tussen....pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 3.58 MB
Bestandstype: application/octet-stream
Hits: 650 Hits
Aanmaakdatum: 11-04-2020
Datum laatste update: 11-04-2020
Auteur email: ton.lassing@gmail.com
Copyright: Studio Saffier
Documentgeschiedenis:

W. Toy, RN, BSN, PHN, COCN, CWCN, Nursing Director, Mid-Peninsula Wound Care Medica/linic, Burlingane California, USA. Email: ltoy@surgdoc.cam

Gerelateerde documenten

Wanneer gaan we echt voor zorg zorgen!
Wanneer gaan we echt voor zorg zorgen!

Nederlanders doen een te groot beroep op de gezondheidszorg, terwijl te weinig Nederlanders in de zorg willen werken. Dat is kort samengevat de conclusie van het rapport Arbeidsmarkt en zorgvraag dat de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg onlangs heeft gepresenteerd. De raad, een belangrijk adviesorgaan van de overheid, heeft becijferd dat 700 duizend extra mensen in de zorg nodig zijn om het toekomstige personeelstekort te ondervangen. Momenteel werken er ongeveer 1 miljoen mensen in de zorg.

Wij doen niet wat iedereen doet!
Wij doen niet wat iedereen doet!

Regelmatig komen er nieuwe producten op de markt, maar het komt zeker niet elke dag voor dat er een nieuw bedrijf dat zich richt op de wondverzorging in Nederland actief wordt. En in het geval van BAP Medical gaat het zelfs om een bedrijf dat zich richt op de Benelux en dat daarbij ook nog eens van daaruit Europa binnen wil trekken.

Wondinfectie en chronische osteomeylitis
Wondinfectie en chronische osteomeylitis

Tijdens een gymles, eind mei 2006, maakt de dan 15 jarige VWO scholiere Pascalle een verkeerde beweging waar­door ze haar enkel breekt. De volgende dag wordt de breuk gestabiliseerd door middel van een osteosynthese (AFB. 1). Vrijwel direct na de ingreep treed een wondinfectie op, maar deze wordt in eerste instantie niet herkend.

Wondcentrum in België is bittere noodzaak
Wondcentrum in België is bittere noodzaak

Frans Meuleneire is als wondverpleeg­kundige al meer dan 15 jaar bezig met wondzorg. Patiënten, huisartsen en verpleegkundigen weten hem steeds meer te vinden voor advies over wondzorg. Daardoor is het inmiddels een volledige baan geworden die hij met heel veel bezieling invult.

Ik kom niks halen, ik kom iets brengen
Ik kom niks halen, ik kom iets brengen

Suzan coördineert in het Sint Lucas Andreasziekenhuis de wond· en decubituszorg. 'We hebben op iedere afdeling een 'aandachtsvelder'. Dat is een gediplomeerde verpleegkundige met het aandachtsgebied decubitus en wond.