Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Sinus Pilonidalis

Sinus Pilonidalis

De aandoening komt het meeste voor bij mensen met een sterk ontwikkelde beharing van het onderste deel van de rug en de billen, maar ook bij vrouwen en jonge meisjes kunnen de zachte korte haartjes via de huid in de subcutis terechtkomen. De oorzaak van deze aandoening is nog niet geheel duidelijk. Eén van de gedachten is dat haren met micro-organismen de huid kunnen binnendringen door schuifkrachten en druk. De haren veroorzaken, als corpora aliena, een ontstekingsreactie die in het begin onopgemerkt kan verlopen. Het gevolg is een chronische irritatie en ontstekingsreactie in een zeer smal kanaal onder de huid die via één of meerder openingen ter grootte van een spelden­knop in open verbinding staat met de huid.

Bestandsnaam: Sinus Pilonidal.pdf
Categorie: Casuïstiek
Bestandsgrootte: 1.2 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1414 Hits
Aanmaakdatum: 11-04-2020
Datum laatste update: 11-04-2020
Uitgave: Sinus Pilonidalis
Auteur: Smith & Nephew
Literatuur: Trees Bots
Auteur email: ton.lassing@gmail.com
Copyright: Studio Saffier
Holding Institution: Smith & Nephew

Gerelateerde documenten

Er valt nog veel winst te behalen binnen de wondzorg vooral in de thuissituatie
Er valt nog veel winst te behalen binnen de wondzorg vooral in de thuissituatie

Het spreekuur van het eerste Nederlandse wondcentrum in het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp zit bomvol. Een beter bewijs dat het centrum in een echte behoefte voorziet is niet denkbaar. In dit derde en laatste artikel over het wondcentrum komt nurse practioner Louk van Doorn uitgebreid aan het woord.

Acceptatie evidence-based handelen rukt gelukkig steeds meer op
Acceptatie evidence-based handelen rukt gelukkig steeds meer op

Waarom doen we eigenlijk de dingen zoals we ze doen? Alleen maar omdat we ze zo altijd gedaan. hebben? Of handelen we op basis van een gedegen onderzoek naar zin en onzin van onze activiteiten?
Bij de behandeling van wonden wordt er tot nu toe veel experience-bosed gewerkt. De ervaring heeft uitgewezen dat bepaalde producten goed werken.

Wondmeting en evaluatie van de therapie
Wondmeting en evaluatie van de therapie

In het kader van wond behande­ling is een exacte, kwantificeer­bare beschrijving van de locale bevindingen van een wond van groot belang. Ook dienen de observaties op de juiste manier beschreven te worden, zodat de diagnose en de therapie op elkaar aansluiten.1-11 In de praktijk blijkt dit niet zo eenvoudig te zijn. De beschrijving van de observaties is niet exact genoeg, of worden verschillend geïnterpreteerd.

Het blijft lastig om  nieuwe richtlijnen te implementeren
Het blijft lastig om nieuwe richtlijnen te implementeren

Het is binnen de zorg sowieso bijzonder moeilijk om bestaande praktijken te veranderen. Het is bijvoorbeeld enorm lastig om nieuwe richtlijnen te implementeren. Volgens mij is het heel belangrijk dat we energie en tijd gaan stoppen in onderzoek om dat veel beter te laten verlopen. Dat kan door bijvoorbeeld met best practices te gaan werken.

Wondzorgmodule voor FTO-online
Wondzorgmodule voor FTO-online

Het internet is in relatief korte tijd uitgegroeid tot de belangrijkste informatiebron binnen de gezondheidszorg. Geen wonder dus dat de online uitgevers van medische informatie de laatste jaren behoorlijk in omvang zijn toegenomen. Het Utrechtse bedrijf E-WISE is daar een goed voorbeeld van.

Meer zelfbewustzijn past bij steeds belangrijker wordende wondverpleegkundigen
Meer zelfbewustzijn past bij steeds belangrijker wordende wondverpleegkundigen

Bestuurslid en wondverpleegkundige Trees Bots van de NOVW zette als eerste spreker direct de toon.
'De positionering van de wondverpleeg­kundige is niet helder. Bevoegdheden, verantwoordelijkheden en de positie van de wondverpleegkundige in de organisatie zijn zo ongeveer per situatie verschillend.