Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Wondverpleegkundigen moeten professioneel werken om een goede positie binnen het ziekenhuis te krijgen

Wondverpleegkundigen moeten professioneel werken om een goede positie binnen het ziekenhuis te krijgen

Volgens Frank Niessen laat de oprichting van dit speciale team zien dat men in Groningen wondverzorging als een aparte professie ziet. NIESSEN: 'Er valt heel veel te doen binnen dit vakgebied.
De wondverzorging ontwikkelt zich snel en de wondverpleegkundigen zullen mee moeten in deze ontwikkeling. Het is belangrijk dat wondverpleegkundigen iedere keer weer laten zien dat ze met hun specifieke kennis en kunde een duidelijke toegevoegde waarde kunnen hebben. Overdreven gezegd wordt er nu nog vaak gedacht dat de behandelende arts of specialist wel zelf een gaasje of een lapje op een wond kan aanbrengen. Dat betekent dat wondverpleegkundigen keihard moeten werken aan de ontwikkeling van hun professionele niveau om te laten zien dat wondverzorging een vak apart is. Daarom is het ook zo belangrijk dat er veel aandacht wordt geschonken aan opleiding en training van wondverpleegkundigen.

Bestandsnaam: interview Frank Niessen.pdf
Categorie: Interview
Bestandsgrootte: 1.39 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 2521 Hits
Aanmaakdatum: 11-04-2020
Datum laatste update: 13-04-2020

Gerelateerde documenten

Wanneer gaan we echt voor zorg zorgen!
Wanneer gaan we echt voor zorg zorgen!

Nederlanders doen een te groot beroep op de gezondheidszorg, terwijl te weinig Nederlanders in de zorg willen werken. Dat is kort samengevat de conclusie van het rapport Arbeidsmarkt en zorgvraag dat de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg onlangs heeft gepresenteerd. De raad, een belangrijk adviesorgaan van de overheid, heeft becijferd dat 700 duizend extra mensen in de zorg nodig zijn om het toekomstige personeelstekort te ondervangen. Momenteel werken er ongeveer 1 miljoen mensen in de zorg.

Time model
Time model

Het TIME-model is bedoeld om een gezond wondbed te maken, zonder dood weefsel en ziekteverwekkende bacteriën, met weinig wondvocht en een goede doorbloeding.

Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...
Over witwassen, zwartmaken en hoe het nu verder gaat...

Bekende Nederlanders zeggen het wel eens tegen elkaar: alle publiciteit is goed als je naam maar goed wordt gespeld. De afgelopen maand kwam de wondzorg in ons land stevig in het nieuws. Publiciteit genoeg, maar schiet de wondzorg er ook echt iets mee op?
Even de feiten op een rijtje.

Necrotiserende fasciitis van het been na een enkelvoudige bekkenfractuur
Necrotiserende fasciitis van het been na een enkelvoudige bekkenfractuur

Bekkenfractuur bij ouderen is meestal het gevolg van minder ernstig letsel. Op een populatie van 100 ooo mensen treft dit ongeveer 20 tot 30 mensen, waarbij de vrouw/man-verhouding ongeveer 3:1 bedraagt.1•2 De meeste fracturen kunnen op traditionele wijze worden behandeld. Dit verslag gaat over een weinig voorkomende compli­catie bij deze fractuur: necrotiserende fasciitis van het been.

Helpt samenwerken?
Helpt samenwerken?

Het kabinet Balkenende heeft de wittebroodsweken achter de rug. Of om in termen van het kabinet te spreken: de eerste 100 dagen zitten er al weer een tijdje op. Tijdens deze eerste periode zijn ministers en staatssecretarissen het land in gegaan om in contact te komen met de man of de vrouw in de straat. Met u dus. En met mij. Sympathiek wel, die uitgestoken hand en zeker passend bij een kabinet dat in iedere uiting het woord samen minstens drie keer per minuut gebruikt. Niet alleen sympathiek, maar zeker ook slim. Want wie haalt het in zijn of haar hoofd om tegen samen te zijn?

Het blijft lastig om  nieuwe richtlijnen te implementeren
Het blijft lastig om nieuwe richtlijnen te implementeren

Het is binnen de zorg sowieso bijzonder moeilijk om bestaande praktijken te veranderen. Het is bijvoorbeeld enorm lastig om nieuwe richtlijnen te implementeren. Volgens mij is het heel belangrijk dat we energie en tijd gaan stoppen in onderzoek om dat veel beter te laten verlopen. Dat kan door bijvoorbeeld met best practices te gaan werken.