Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Publicatie filteren

Zoeken publicatie

Laatste documenten

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

'De controle en de continuïteit daarvan, dat is essentieel. Een arts of praktijkondersteuner die de voet ziet en zegt "als het over twee weken niet over is dan wil ik je weer zien", iemand die er bovenop zit.
Zo'n controle zou dit kunnen voor­komen, maar het is eenvoudig aan onze aandacht ontsnapt.' Anne Marie vult hem aan: 'het begon met een blaar en het leek goed te gaan. Uiteindelijk kon ik niet meer staan en deed mijn voet veel pijn. We wilde het nog aan­zien tot na het weekend, dan zou mijn eigen huisarts weer aanwezig zijn. Maar op zaterdag avond wisten we, dit houden we niet vol, we moeten naar het ziekenhuis. De assistent chirurgie die mij zag wist direct dat het goed fout was. Ze zei 'ik weet niet wat de vaat­chirurg morgen precies gaat doen maar één ding is zeker, u gaat vanavond niet naar huis.' Dat was helder, daar kon ik het mee doen.'

Bestandsnaam: Een gewaarschuwd mens.pdf
Categorie: Causuïstiek
Bestandsgrootte: 2.08 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1153 Hits
Aanmaakdatum: 15-05-2020
Datum laatste update: 15-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 6/7 pag.6-8
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Kiezen anders kiezen andere voor je
Kiezen anders kiezen andere voor je

Jacques Oskam, chirurg en medeoprichter van het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp, wist het in de vorige editie van het NTVW heel treffend te formuleren. 'De wondzorg heeft recht op betrokken professionals en een goede organisatie'. Dat geldt niet alleen voor de wondzorg natuurlijk, maar ook de patiënten mogen dat verwachten.
Of zit het 'm nu juist in die 2 simpele woordjes 'met elkaar .. .'

Je moet nooit de individuele patiënt uit het oog verliezen
Je moet nooit de individuele patiënt uit het oog verliezen

Mirjam werkt bij Amsterdam Thuiszorg als intaker, wijkverpleeg­kundige en aandachtsveld er wonden. 'We hebben niet echt een wondver­pleegkundige. De gedifferentieerd verpleegkundige Margriet Thorny is weg. Wij hebben het als team overgenomen; alle aandachtsvelders zijn heel zelfstandig werkende mensen. We hebben zelf de voorwaarden moeten creëren.

Microbieel cellulose wondverband zorgt voor vochtregulatie
Microbieel cellulose wondverband zorgt voor vochtregulatie

De zorg geldt gelukkig niet als een conservatieve wereld.
Omdat de resultaten binnen de zorg vaak goed meetbaar zijn, is de drang tot verandering -lees verbetering- groot.
Een nieuwe methode, een meer effectieve procedure, een nieuwe toepassing en nieuwe producten leiden tot zichtbare winst voor patiënten/cliënten.

Time model
Time model

Het TIME-model is bedoeld om een gezond wondbed te maken, zonder dood weefsel en ziekteverwekkende bacteriën, met weinig wondvocht en een goede doorbloeding.

Werking van diverse wondspoeloplossingen op biofilms
Werking van diverse wondspoeloplossingen op biofilms

Alleen bij een schone wond is secundaire genezing mogelijk. Deze zienswijze wordt bij de moderne aanpak van wond behandeling algemeen erkend en vormt een axioma als het gaat om chirurgische wondgenezing.

Communiceren? Gewoon doen!
Communiceren? Gewoon doen!

Als er ergens iets misgaat binnen een organisatie dan is de schuldige vaak snel gevonden. In negen van de tien gevallen ligt het immers aan
de communicatie. Mensen vinden dat ze te laat en ook te weinig informatie ontvangen en ja, daar zal het dan allemaal wel aan liggen. Het is natuurlijk bijzonder gemakkelijk om de communicatie als universele zondebok te gebruiken voor alles wat er misgaat.
Nog moeilijker verloopt vaak de communicatie tussen behandelaar en patiënt binnen de zorg.