www.wondverzorging.nl

Switch to desktop Register Login

L&R en kindvriendelijk behandeling bij spaakverwondingen

Kindvriendelijke behandeling bij spaakverwonding

 

 

Spaakverwondingen komen veel voor, er ontstaan vaak pijnlijke wonden aan het onderbeen en bij 30% van de gevallen is er kans op een fractuur.

Per jaar raken tussen de 2800 en 4800 kinderen door beknelling tussen de spaken ernstig gewond waardoor ze voor behandeling naar het ziekenhuis moeten

Bij de conventionele behandeling is er regelmatig een verbandwissel nodig, dit levert vooral veel stress op bij het kind en dus ook bij de ouders.

 

 

Een nieuwe methode

Allereerst indien nodig kan de wond worden schoongemaakt met Debrisoft®. Dit is een zacht polyester vezelverband waarmee men de wond schoon wrijft. Zo wordt eventueel aanwezig vuil verwijderd en opgenomen in de monofilamenten vezels van het verband. In 2 tot 4 minuten zonder extra pijn en zonder bijwerkingen.
Vervolgens wordt een Suprasorb X PHMB verband over de wond gelegd. Uit onderzoek is gebleken dat dit verband een tweede huid vormt en de wondgenezing in gang zet. Verbandwissel is niet nodig, het verband blijft net zo lang zitten tot het er af valt.  Indien nodig kan het onderbeen worden geïmmobiliseerd.

 

Bij verschillende ziekenhuis is de nieuwe aanpak inmiddels ingevoerd als standaard.

Publicatie kijk op  Gezondheidskrant.nl

Preventie kijk op ANWB.nl

Artikel kijk op Telegraaf.nl


 Debrisoft foto zonder rand foto Debrisoft   Suprasorb Algemeen NL Pagina 09 Afbeelding 0001 Suprasorb Algemeen NL Pagina 09 Afbeelding 0002 Suprasorb X PHMB

 

Voordelen van de behandeling:

Kans op infectie is nihil.

De kinderen ervaren minder pijn na het aanbrengen van het verband.

Er is maar een behandeling nodig, welke bestaat uit:

Wondreinigen (Debrisoft).

Verbinden (afdekken) van de wond (Suprasorb X PHMB).

Verbandwissel is daarna niet meer nodig.

De kinderen zijn niet bang voor het bezoek aan de gipskamer.

Het aanbrengen van een immobiliserende spalk is geen probleem voor de wond.

 

Debrisoft is een zacht polyester vezelverband waarmee men de wond schoonwrijft. Zo wordt eventueel aanwezig vuil verwijderd en opgenomen in de monofilamenten vezels van het verband. In 2 tot 4 minuten zonder bijwerkingen of extra pijn is de wond gereinigd. Meer weten over dit product?  klik hier Debrisoft

Bij deze indicatie is uit onderzoek gebleken dat Suprasorb X PHMB een tweede huid vormt en de wondgenezing ingang zet. Uit dit onderzoek is ook gebleken dat het verband net zo lang mag blijven zitten tot dat het er af valt. Een verbandwisseling is niet nodig. Meer weten over dit product? klik hier Suprasorb X PHMB. 

Downlood deze casestudie

 

terug naar boven

gesponsord door: © Lohmann & Rauscher 2013

Top Desktop version